[b4 1.9TDI] Świst od strony drzwi kierowcy
[b4 1.9TDI] Świst od strony drzwi kierowcy
Mam problem a mianowicie przy około 60km/h zaczyna być słychać świst powietrza od strony drzwi kierowcy. Uszczelka wygląda na sprawną i nie mam pojęcia co może być tego powodem...
Czy ktoś spotkał się już z czymś takim?
Jeśli tak to jak to wygłuszyć?
Czy ktoś spotkał się już z czymś takim?
Jeśli tak to jak to wygłuszyć?
Ostatnio zmieniony 03 kwie 2008, 22:54 przez superjuzo, łącznie zmieniany 1 raz.
- Darecki3037
- Audi 80 Klub
kiedyś wyczytałem że za takie rzeczy odpowiada regulacja drzwi. A mianowicie wyglądać ma to tak że przednie drzwi ( ich krawędź lewa czyli od strony zawiasów ) nie może wystawać ponad błotnik przedni, natomiast tylne drzwi ( ich krawędź od strony zawiasów ) musi być schowana za krawędzią drzwi przednich, krawędź natomiast drzwi tylnych od strony zamka musi wystawać ponad krawędź tylnego błotnika. Może to troche nie jasno ale chodzi o efekt ślizgu powietrza z elementu na element ( zasada choinki )
- goldi j51
- Forum Audi 80
- Imię: Robert
- Model: Audi A6
- Nadwozie: Sedan
- Kontakt:
a ja uważam że raczej ci dmucha szybą nie wiem czy masz elektryczne szyby czy na korbkę jak na korbkę to jak zdejmiesz tapicerkę jest regulacja szyby można ją podnieś do góry może nie dochodzi ci dobrze do uszczelki miałem tak u siebie w B3 i też gwizdało przy wyższej prędkości podkręciłem troszkę do góry i problem zniknął powodzenia
dokadnie mam to samo tyle ze po obu stronach nawet zakupilem nowsze uszczelki jeszcze czekam na paczke ale wydaje mi sie ze to bardziej przy szybie dmucha,gwizd po wyzej 100 jak w dezolu kazdy kto jedzie ze mna pierwszy raz to mysli ze szyba jest nie domknieta,posiadam elektryczne szyby no i co wystarczy podniesc ja do gory i bedzie dobrze??
jak nie pojdzie to pianka montazowa zawale :mrgreen: najwyzej szyb nie bede otwieral...i bedzie po klopocie
jak nie pojdzie to pianka montazowa zawale :mrgreen: najwyzej szyb nie bede otwieral...i bedzie po klopocie
- maniekmac
- Forum Audi 80
- Imię: Mariusz
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Coupe
- Silnik: 2.3 NG
a może świszcze przez szczelinę przy błotniku, jak się schodzi z drzwiami tam jest taki plastik na skraju błotnika (od wewnątrz) osłona i jak śrubki brak albo jakieś pęknięcia są itp i jeszcze w dodatku brakuje osłony pod silnik to może tak być. Druga moja myśl to jest taka że niektóre furki mające kierunki w błotniku wydają takie odgłosy przy wyższych prędkościach bo załamywana jest aerodynamika i powietrze owiewające lusterko wydaje ten nieprzyjemny świst.
[ Dodano: 2008-10-28, 22:29 ]
ewentualnie można sprawdzić czy cała rama (w której siedzi szyba) dobrze przylega do uszczelki (po zdjęciu tapicerki można regulować to przy pomocy śrub gdyż są na tzw fasolce) czyli drzwi zostają spasowane jak są a zmienia się kąt pochylenia ramki z szybą
[ Dodano: 2008-10-28, 22:29 ]
ewentualnie można sprawdzić czy cała rama (w której siedzi szyba) dobrze przylega do uszczelki (po zdjęciu tapicerki można regulować to przy pomocy śrub gdyż są na tzw fasolce) czyli drzwi zostają spasowane jak są a zmienia się kąt pochylenia ramki z szybą
Witam mam podobny problem przy większej prędkości jest świst od strony pasarzera rozebrałem deske szybe uszczelniłem w koło dalej to samo
Nikiedy jest to wk..... Miał ktoś z Was podobnie i z tej strony uszczelki oki wsadziłem w nie przewód żeby lepiej dociskało Wydaje się że z naroznika przy szybie od pasażera
Dzięki za info
Nikiedy jest to wk..... Miał ktoś z Was podobnie i z tej strony uszczelki oki wsadziłem w nie przewód żeby lepiej dociskało Wydaje się że z naroznika przy szybie od pasażera
Dzięki za info
-
- Forum Audi 80
- Imię: Karol
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 2.3 NG
goldi dobrze prawi, miałem u siebie to samo.goldi j51 pisze:a ja uważam że raczej ci dmucha szybą nie wiem czy masz elektryczne szyby czy na korbkę jak na korbkę to jak zdejmiesz tapicerkę jest regulacja szyby można ją podnieś do góry może nie dochodzi ci dobrze do uszczelki miałem tak u siebie w B3 i też gwizdało przy wyższej prędkości podkręciłem troszkę do góry i problem zniknął powodzenia