[B4 all] szyberdach
[B4 all] szyberdach
mam problem z szyberdachem, auto niedawno kupione i nie dziala szyber..., naciskam przyciski i nic, chciałem dostac sie do silniczka ale jak??? zaczynam odginac mała czesc podsufitki, trzeszczy i nic...
może twój szzyberd dach ma tędencje do zacinania sie mój czasem jak doszedł do konca sie zaciął trzeba własnie wtedy odgiąc sróbokrętem podwietlanie i odkrecic sróbke zdjac to maskowanie i można recznie go zasuwac szkoda ze zanim sie o tym dowiedziałem wkurzony tatus złamał podpurki odpowiadające za wychylanie sie szyberdachu :mrgreen:
Prosze was o pomoc juz drugi przelacznik w tym roku padl teraz tez i nie moge zamknac bo mam uchylony a deszcz zapowiadaja.Co moze byc przyczyna tej awari ze sie przelaczniki psuja w strone otwierania slychac ze dzialal w droga nie prubowalem przy przelaczniku od tylu wkretakiem zewrzec ze by sie zamknal ale zwarcie sie robilo i teraz przelacznik juz nie reaguje wogule bardzo prosze o pomoc
dziwna sprawa kolega na czacie przypomnial mi o kluczyku do ecznego zamkniecia zrobilem wlasnie tak i o dzwo dzial szyber znowu pypomne tylko ze jak jestem po myciu auta to chodzi szyber cichutko.w trakcie jazdy czy na postoju syber przy koncowym otwarciu prawie jest to zgrzytanie jest i przy zamykaniu tylko kiedy jest uchylany lub domykany przy rozsuwaniu tego nie ma gdzie nasmarowac to
dziwna sprawa kolega na czacie przypomnial mi o kluczyku do ecznego zamkniecia zrobilem wlasnie tak i o dzwo dzial szyber znowu pypomne tylko ze jak jestem po myciu auta to chodzi szyber cichutko.w trakcie jazdy czy na postoju syber przy koncowym otwarciu prawie jest to zgrzytanie jest i przy zamykaniu tylko kiedy jest uchylany lub domykany przy rozsuwaniu tego nie ma gdzie nasmarowac to
hehe troche nie składna ta wypowiedz.
ja mam inny problem z dachem.. otwiera sie i zamyka.. niby..
1. musze wlasnie kąbinowac jak tu trafic w ten moment kiedy dach jest nie uchylony w zadna ze stron.. teraz mam juz wprawe ale to denerwujace troszke..
2 przy otwieraniu szyberdachu (nie uchylaniu do gory) mniejwiecej przy przeswicie 3 cm dach zaczyna skrzypiec przy 4 cm zatrzymuje sie juz zupełnie.. i niemoge wrocic elektronika.. musze manualnie go nastawiac.
o dziwo jesli otworze manualnie dalej niz te 4-5 cm to juz fajnie chdozi elektroniczn ie.. ale przy zamykaniu znowu w tymsamym miejscu jest dupa zbita..
myslalem ze mzoe te prowadnice mam krzywe ale przy maksymalnie otwartym dachu nei zauwazylem zadnych nierownosci.. a tam głębiej nie zagladałem :p
jak myslicie co tu sie dzieje z tym dachem..
prosze o odpowiedz na oba pytania
ja mam inny problem z dachem.. otwiera sie i zamyka.. niby..
1. musze wlasnie kąbinowac jak tu trafic w ten moment kiedy dach jest nie uchylony w zadna ze stron.. teraz mam juz wprawe ale to denerwujace troszke..
2 przy otwieraniu szyberdachu (nie uchylaniu do gory) mniejwiecej przy przeswicie 3 cm dach zaczyna skrzypiec przy 4 cm zatrzymuje sie juz zupełnie.. i niemoge wrocic elektronika.. musze manualnie go nastawiac.
o dziwo jesli otworze manualnie dalej niz te 4-5 cm to juz fajnie chdozi elektroniczn ie.. ale przy zamykaniu znowu w tymsamym miejscu jest dupa zbita..
myslalem ze mzoe te prowadnice mam krzywe ale przy maksymalnie otwartym dachu nei zauwazylem zadnych nierownosci.. a tam głębiej nie zagladałem :p
jak myslicie co tu sie dzieje z tym dachem..
prosze o odpowiedz na oba pytania
-
- Forum Audi 80