Witam wszystkich,
dziś chciałbym się zwrócić do Was z problemem otwarcia tylnych drzwi od strony pasażera.
Rygiel został wciśnięty, więc nie ma jakiejkolwiek możliwości go wyciągnąć, jedynie pozostaje "coś" rozebrać, ale to chyba wiąże się z otwarciem drzwi prawda? Bardzo proszę o Waszą pomoc. Pozdrawiam
[B4 All] Tylne drzwi pasażera nie mogę otworzyć
-
- Forum Audi 80
- michael80b3
- Forum Audi 80
Witaj.
Ja też "walczyłem" z tymi drzwiami. Boczek można ściągnąć bez otwierania drzwi!Udało mi się go nie zniszczyć.Problemem są 2 śruby boczne,dlatego trzeba ściągnąć osłonę środkowego słupka i wtedy jedna boczna śrubka spokojnie się da odkręcić. Z drugą od strony tylnego słupka jest większy problem- ja ją odkręciłem "spreparowanym" wkrętakiem( końcówkę wygięłem o 90 stopni).Potem zdemontowałem tylną kanapę, boczek do góry i można go ściągać.
Powodzenia.
Ja też "walczyłem" z tymi drzwiami. Boczek można ściągnąć bez otwierania drzwi!Udało mi się go nie zniszczyć.Problemem są 2 śruby boczne,dlatego trzeba ściągnąć osłonę środkowego słupka i wtedy jedna boczna śrubka spokojnie się da odkręcić. Z drugą od strony tylnego słupka jest większy problem- ja ją odkręciłem "spreparowanym" wkrętakiem( końcówkę wygięłem o 90 stopni).Potem zdemontowałem tylną kanapę, boczek do góry i można go ściągać.
Powodzenia.
Gdy wszystko jest ok to ten rygiel, aby go wyjąć wykręca się po prostu w lewą stronę prawda? Natomiast w jaki sposób zdejmuje się ten okrągły plastik(jest on na zewnątrz) (ten który dociska materiał tapicerki), w środek którego wkłada się ten rygiel, pełni on też funkcję estetyczną. Mam nadzieję, że wiadomo o co mi chodzi.