pawelzak pisze:dzięki wielkie,
może faktycznie obejdzie się bez kupowania nowych uszczelek, przez zimę jakoś przebrnę , a regulacji na stelażu i szybie spróbuję pewnie dopiero na wiosnę, bo będę zakładał elektryczne podnośniki :roll: .
pozdrawiam
Co ty gadasz !@! Że na wiosnę?
Zdejmujesz boczek i tyle trudnego dalej kombinujesz 6 śrub i na pewno coś poprawisz, najwyżej zaznacz sobie jakimś mazakiem gdzie były śruby to gorzej niż jest nie będzie.
Tak to będziesz miał szron na szybach tam gdzie wieje jak mróz chwyci :mrgreen:
hołard pisze:Ten uszczelniacz który zaznaczyłeś na foto ma nr: 895 867 691 lewy-przód i z końcówką 692 prawy-przód, cena to około 5,45eur szt. Natomaist ten trojkąt z gumą mocowany do ramy szyby (zaslepka narożnika) ma nr: 8G0 837 375 A strona lewa, z ceną juz przegieli bo około 112eur szt :shock: Ten narożnik jest regulowany tzn na dwa torksy także możesz popróbowac. Ale zacznij najpierw od ustwienia podnośnika z szybą (po dwie śruby na górnych rogach i po jednej na dolnych) jak to nie pomoże to trzeba się bedzie pobawić samą szybą.
No właśnie z tymi cenami to przegieli, sam chciałem dokupić tą gumę ale gość wprowadził mnie w błąd i upierał się że to kosztuje 500zł, i mnie odstraszył tą pomyłką, a tak to może sobie kupię.
Hołard a może masz numer podobnej gumy z boczka tylko z tyłu u góry ?
[ Dodano: 2007-11-11, 14:48 ]
Odnośnie blaszek
są one w kształcie U takie miedziane, dzięki temu nie trzeba odkręcać całkiem śruby tylko wpychasz je w szparkę od spodu.
Niektóre powyginane tak aby na kantach blachy sie ładnie układały, nie pamiętam ile ich miałem ale raczej to sprawa indywidualna.
Boczek żeby zdjąć to jedynie trudno ampulem wcelować w śruby i one się całkiem nie wykręcają.
A z założeniem to można sie wkur..wiać żeby rygielkiem od blokady drzwi trafić w dziurkę i żeby przy tym gumki nie pospadały z otworków na haczyki z boczka.
pawelzak tutaj odpowiedziałem bo może się komuś przyda