[80 B4 - ABT] Wymiana kierunkowskazu przód - lewy
[80 B4 - ABT] Wymiana kierunkowskazu przód - lewy
Witam, czy wymieniał ktoś może kierunkowskaz lewy do B4? Jak to zrobić? Jest na jakiś zaczepach? Kupiłem właśnie nowy ori (110PLN) i nie chce go uszkodzić przy zakładaniu. Szukałem czegoś na ten temat na forum, ale nie znalazłem.
Oczywiście, że się da, musisz tylko złapać za dwa zaczepy z tyłu kierunku i je ścisnąć delikatnie jak klamerkę następnie pchać ostrożnie lampę aż wyjdzie.
Ostatnio zmieniony 14 maja 2010, 12:39 przez LeeOne, łącznie zmieniany 1 raz.
Odświeżam temacik, mam problem z wyciągnięciem klosza kierunkowskazu który jest umieszczony w zderzaku, w instrukcji obsługi jest napisane żeby odkręcić śrubkę znajdującą się obok i wyciągnąć klosz ale w praktyce to nie takie proste, odkręciłem śrubkę a kierunkowskaz dalej siedzi solidnie i nie idzie go ruszyć, czy trzeba go jeszcze czymś podważać?nie chcę pruć na siłę żeby czegoś nie wyłamać.
- Piotrekdriver1
- Audi 80 Klub
Są takie same. A kupiłeś kierunek z uszczelką czy bez? Może poprostu źle spasowałeś?:)beast pisze:Panowie , czy błotniki po lifcie różnią się od tych sprzed 1994 ? Ktoś miły rozbił mi kierunek na parkingu - kupiłem nowy ,ale ni h** nie pasuje do błotnika. I teraz albo robią takie dziadostwo , albo może błotnik ma inny profil niż kierunkowzkaz który kupiłem.