[B4 Avant] Zatrzaśnięta klapa bagażnika
-
- Forum Audi 80
[B4 Avant] Zatrzaśnięta klapa bagażnika
Witam. Dziś zamykając bagażnik zatrzasneły mi się chyba zamki. Nie mogę wcale otworzyc tylnej klapy. Próbowałem już otworzyć od środka najpierw zdejmując tapicerke z klapy a pozniej przez te cięgna ale klapa ani drgnie.. nie wiem jak to teraz rozkminić i czy mam rozbierać zamek? ... Koledzy pomóżcie!
- tokarka606
- Forum Audi 80
-
- Forum Audi 80
- tokarka606
- Forum Audi 80
-
- Forum Audi 80
-
- Forum Audi 80
Witam.
Mam problem z klapą od bagażnika Audi 80 B4- dzisiaj otwierając klapę chwyciłem klamkę jak co dzień, i poczułem tak jakby sprężyna strzeliła, teraz klamka jest bardzo luźna i nie mogę się dostać do bagażnika.
Czy jest jakaś możliwość dostać się do zamka od zewn. czy muszę rozbierać od wewn. pod tapicerką.
koledzy pomóżcie.
Pozdrowionka
Mam problem z klapą od bagażnika Audi 80 B4- dzisiaj otwierając klapę chwyciłem klamkę jak co dzień, i poczułem tak jakby sprężyna strzeliła, teraz klamka jest bardzo luźna i nie mogę się dostać do bagażnika.
Czy jest jakaś możliwość dostać się do zamka od zewn. czy muszę rozbierać od wewn. pod tapicerką.
koledzy pomóżcie.
Pozdrowionka
FHU_TeDe, inaczej niż od środka może nie dać rady. Popatrz czy da rade zdjąć obicie klapy z wewnątrz a jak da to popatrz tam napewno znajdziesz coś co pozwoli Ci otworzyć. Znam sposób na B3 ale nie wiem czy tu jest to samo.
PS
Wypadało by poczytać regulamin trochę zanim coś napiszesz i się do niego stosować. Trochę dziwnie to wygląda, pierwszy post i od razu prośba o podpowiedź jak otworzyć klapę avanta. (osobiście nie podał bym sposobu na otworzenie tego z zewnątrz komuś kto jest tak krótko z nami)
PSII (po działaniu moderatora)
Odpowiedź na swój problem masz wyżej w tym wątku.
PS
Wypadało by poczytać regulamin trochę zanim coś napiszesz i się do niego stosować. Trochę dziwnie to wygląda, pierwszy post i od razu prośba o podpowiedź jak otworzyć klapę avanta. (osobiście nie podał bym sposobu na otworzenie tego z zewnątrz komuś kto jest tak krótko z nami)
PSII (po działaniu moderatora)
Odpowiedź na swój problem masz wyżej w tym wątku.
- IC69
- Przyjaciele
- Imię: Irek
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Avant quattro
- Silnik: 2.8 AAH
zupens, zdejmij nakładkę tylnego pasa, a dostaniesz się do śrub lub nakrętek (teraz już nie pamiętam) mocujących rygle zamków. Złóż sobie tylne siedzenia, połóż się w bagażniku i na zamkniętej pokrywie te popuść śruby, jedną ręką dociąg pokrywę, a drugą dokręć z powrotem te śruby. Sposób może niecodzienny, ale w ten sposób unikniesz korekt w ustawieniu. Zamki pokrywy również mają regulację (dostęp od wewnątrz), ale tylko poprzeczną, czyli na boki.
Ostatnio zmieniony 10 mar 2011, 17:17 przez IC69, łącznie zmieniany 1 raz.