[ B4 sedan] Zatrzasniete drzwi
[ B4 sedan] Zatrzasniete drzwi
Witam.Mam problem poniewaz zatrzasnely mi sie drzwi i nie moge w zaden sposob ich otworzyc...ani z jednej strony ani z drugiej...Jesli ktos moze mi pomoc to bede bardzo wdzieczny.Z gory dziekuje.
- IC69
- Przyjaciele
- Imię: Irek
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Avant quattro
- Silnik: 2.8 AAH
https://audi80.pl/b4-abk-zablokowane ... vt9777.htm
Przejrzyj ten temat, może w nim znajdziesz rozwiązanie.
Przejrzyj ten temat, może w nim znajdziesz rozwiązanie.
W temacie podanym przez Icka jest takie zdanie
Owe popychadełko jest od wewnętrznej strony zamka ale wystarczy grubszy twardy drut i zamek puszcza.
Jest to najprostrzy i najłatwiejszy sposób na otwarcie przednich drzwi.Trzeba otworzyc tylne drzwi i przyjrzeć sie jak pracuje zamek, jak sie zamknie to na końcu jest takie male popychadełko i jak sie je wcisnie to zamek sie otwiera.
Owe popychadełko jest od wewnętrznej strony zamka ale wystarczy grubszy twardy drut i zamek puszcza.
Tomek jemu chyba chodzi o to że ani z zewnątrz ani z wewnątrz nie może otworzyć a podałeś dobry sposób ale dla tych którym się autko zatrzasnęło z kluczami w środku. Choć przyznaje że sposób działa (miałem otwieraną b3 kluczem od b2 na majóvwce i poszło szybko)tomek1982 pisze:moze troche smieszna podpowiedz ale wiadomo nasze autka maja swoje lata wez od kogos klucz od auta ktory jest wydarty sporo moze akurat uda siew nim otworzyc
odchylasz ramke drzwi i pociagasz za klamke drucikiem i po sprawie, dziala wyprobowalem na kumpla A6.
Po pierwsze to auto kolegi zakładającego temat nie jest zatrzaśnięte, więc za klamkę może pociągnąć bez drucika :mrgreen:
Po drugie to jeśli zamknę zamek to sobie możesz drucikiem pomachać i pociągać za klamke a i tak nie otworzysz. Mam tak w C3 miałem w B2, B3 i B4 też tak ma <ok>
Cześć
Dołączę się pod temat ponieważ problem zaczyna być bardzo upierdliwy.
A mianowicie jak to w tym temacie drzwi pasażera się zatrzasnęły. Ale żeby nie było za łatwo to dodam, że z tyłu jeżdżą dzieciaki. A co za tym idzie to blokada włączona, żeby bachorki nie otworzyły drzwi podczas jazdy
No i teraz klamka z zewnątrz nie "trybi", chodzi luźno tak jakby linka spadła lub coś tam się zepsuło. W środku chodzi jak zawsze tyle, że nie otwiera drzwi z wiadomej przyczyny.
No i teraz pytanie do "włamywaczy" jak takie drzwi otworzyć......
A no i P.S. do Adminów czemu nie mogę zakładać nowego tematu
Pozdrawiam
Mariusz
Dołączę się pod temat ponieważ problem zaczyna być bardzo upierdliwy.
A mianowicie jak to w tym temacie drzwi pasażera się zatrzasnęły. Ale żeby nie było za łatwo to dodam, że z tyłu jeżdżą dzieciaki. A co za tym idzie to blokada włączona, żeby bachorki nie otworzyły drzwi podczas jazdy
No i teraz klamka z zewnątrz nie "trybi", chodzi luźno tak jakby linka spadła lub coś tam się zepsuło. W środku chodzi jak zawsze tyle, że nie otwiera drzwi z wiadomej przyczyny.
No i teraz pytanie do "włamywaczy" jak takie drzwi otworzyć......
A no i P.S. do Adminów czemu nie mogę zakładać nowego tematu
Pozdrawiam
Mariusz
- anakonda1259
- Forum Audi 80
KuanTi, no masz problem
od środka tapicerki nie ściągniesz bo na 2 śrubkach po boku się trzyma ale ja bym rozkręcił te 2 śrubki co sa schowane w rączce drzwi i na grande próbował podnieść cały boczek do góry ale za tym idzie rozwalenie boczku tam na tych 2 śrubkach po boku a jak juz ściągniesz to będziesz miał dojście do zamka i tam już zobaczysz o co biega w zamku
od środka tapicerki nie ściągniesz bo na 2 śrubkach po boku się trzyma ale ja bym rozkręcił te 2 śrubki co sa schowane w rączce drzwi i na grande próbował podnieść cały boczek do góry ale za tym idzie rozwalenie boczku tam na tych 2 śrubkach po boku a jak juz ściągniesz to będziesz miał dojście do zamka i tam już zobaczysz o co biega w zamku
Tapicerkę mimo zamkniętych drzwi można zdjąć - ja wczoraj zdejmowałem tylną prawą tapicerkę. Śrubokręt płaski cienki wygiąć na końcu o 90 stopni i powolutku po pół obrotu wykręcisz bez problemu, następnie tapicerkę powoli do góry i zejdzie. Potem bez problemu odchylisz uszczelkę na drzwiach i drugim śrubokrętem otworzysz drzwi.
Ja miełem taki problem z drzwiami od kierowcy i zdejmowanie tylnich drzwi nic nie daje a tapicerki nie zdejmiesz przy zamkniętych drzwiach bo tam są takie śrubki po bokach ,że przy zamkniętych drzwiach ich nie odkręcisz.
W moim przypadku akurat odkleił mi się materiał od boczku więc pod tym materiałem małą tarczą diamentową wyciołem okienko takie mniej więcej 5 x 3 cm gdzieś w okolicach zamku i tam bez pośrednio przy zamku pociągnołem za linkę i się drzwi otworzyły potem wystarczy ze weźmiesz podkleisz ten wycięty element od spodu jakąś taśmą a od strony tapicerki zalejesz jakimś silikonem najlepiej takim co do szyb używają. Na koniec przykleisz materiał do boczku butaprenem i po kłopocie.
W moim przypadku akurat odkleił mi się materiał od boczku więc pod tym materiałem małą tarczą diamentową wyciołem okienko takie mniej więcej 5 x 3 cm gdzieś w okolicach zamku i tam bez pośrednio przy zamku pociągnołem za linkę i się drzwi otworzyły potem wystarczy ze weźmiesz podkleisz ten wycięty element od spodu jakąś taśmą a od strony tapicerki zalejesz jakimś silikonem najlepiej takim co do szyb używają. Na koniec przykleisz materiał do boczku butaprenem i po kłopocie.
- anakonda1259
- Forum Audi 80