mam prosbe niech mi ktos po kroku powie jak odkrecic tapicerke w b4 bez zadnej elektryki. stanąłem na tym ze odkrecilem wszystkie srubi ale nie moge wyjąc pokrętla od opuszczania szyb a boje sie ze urwe.
Prosze zapoznac się z regulaminem.
oraz stosować tagi.
[B4 ABT] zerwana linka od klamki
[B4 ABT] zerwana linka od klamki
Ostatnio zmieniony 26 kwie 2008, 10:14 przez dexter_j, łącznie zmieniany 1 raz.
Polecam lekturę tematu viewtopic.php?t=12516 oraz korzystanie z opcji "szukaj". W w/w linku opisałem swoje doświadczenia na polu wymiany linki. Pozdrawiam!
Kolego pokrętło do opuszczania szyb trzyma się na zawleczce,w kształcie litery Ω tak jak w wiekszości aut. Na bolcu z wieloklinem którym kręcisz jest nacięcie na którym zawleczka trzyma korbkę. Trzeba dopchnąć boczek żeby ja zobaczyć. A co do linki, gdy potrzebowałem pilnie wymienić w oryginalny pancerz włożyłem odpowiedniej długości dorobiony wkład z drutu od migomatu. Miała byc tymczasówka a działa już 2 lata. Po odkręceniu śrub (jedna jest w klamce) i zdjęciu korby cały boczek ściągamy do góry. Pozdrawiam
- Danek
- Forum Audi 80
- Imię: Damian
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 2.2 KK
- Kontakt:
jerry, być może w Twojej B3 jest zawleczka ale tu jest mowa o B4 gdzie korbka opuszczania szyby jest przykręcona wkrętem ukrytym pod plastikiem maskującym. Ten plastik (trzyma się na zatrzasku) należy zdjąć poprzez jego lekkie naciśnięcie na plastik w pobliżu gałki (tu jest zatrzask) i jednocześnie zsunięcie w przeciwnym kierunku. Po zdjęciu plastiku od razu będzie widoczny wkręt mocujący.