[B3/b4] Wymiana gumowych wężyków układu hamulcowego.
Mam pytanie, czy do B3 przewody hamulcowe elastyczne na przód idą z dwiema końcówkami tzw. "męskimi" czy "żeńskimi", a może mieszane? Pytam bo w sklepie dali mi trzy możliwości i nie wiem jakie i ile mam kupić. Czy mógł by mi ktoś podpowiedzieć ile i jakich przewodów musze kupić zeby wmienić komplet?
- pawelrybak15
- Forum Audi 80
- Kontakt:
- pawelrybak15
- Forum Audi 80
- Kontakt:
Z przodu chyba 2 razem, tzn po jednym na stronę, a z tyłu będą albo 2 na stronę albo 4, nie pamiętam już :roll:
A co do płynu to tylko ori, tzn z ASO, ewentualnie jakiś markowy, tanie to shit i strata kasy, o niebezpieczeństwie nie wspominając. Aa i obowiązkowo musi być DOT-4.
P.S. A TRW to faktycznie dobra marka więc można śmiało kupować <ok>
A co do płynu to tylko ori, tzn z ASO, ewentualnie jakiś markowy, tanie to shit i strata kasy, o niebezpieczeństwie nie wspominając. Aa i obowiązkowo musi być DOT-4.
P.S. A TRW to faktycznie dobra marka więc można śmiało kupować <ok>
- pawelrybak15
- Forum Audi 80
- Kontakt:
u mnie było tak, że jak wężyk się urwał, to pedał wpadł w podłogę i tyle. całe szczęście, że to było prawie że na postoju.joint32 pisze:Także miałem taką sytuację,tylko tak podpowiem ,że jak strzeli wężyk i pedał wpadnie to szybko pompując pedałem da się jeszcze zahamować aż płyn całkowicie wyleci przez pęknięty wężyk.
- pawelrybak15
- Forum Audi 80
- Kontakt:
-
- Forum Audi 80
W 1Z u mnie podeszły to i w ABT też nie powinno być problemu.Ja ze względu na cenę takich przewodów sobie odpuściłem.Wymieniłem tylko wszystkie na TRW.panda86 pisze:witam, nie chce zakładaćnowego tematu... mam takie pytanko... - czy przewody hamulcowe w seryjnym audi 80 B4 z silnikiem ABT - podejda do zasisków z S2 - girling 60??
patrzyłem w etce i że niby wszystko to samo.. lae chce sie upewnić
PS. warto pchać się w przewody w stalowym oplocie??