[B4 ABT] Zmiana zacisków na Girling 60, co i jak? + Mikoda?
-
- Forum Audi 80
- Krzysiek 84
- Junior Admin
- Imię: Krzysiek
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 1.9 1Z
- Jarewa
- Forum Audi 80
- Imię: Jarek
- Silnik: 2.0 ABT
Fizyki nie oszukasz. Nie chodzi o popsucie a chodzi o działanie, dwutłoczek daje się bo ma większą powierzchnie nacisku ok racja lepszy nacisk mniejsza siła na pedał hamulca hamuje jak brzytwa na dotknięcie jest lżej o ile mamy mniejszą pompę która byłą do jedno tłoczka zacisku bo przecież taki był nasz zamiar wsadzenia dwutłoczka żeby się lżej hamowało. Ale gdy zmieniamy pompę zmienia się i w pompie powierzchnia tłocząca dajemy większa wiec trzeba większej siły nacisku na tłoczek a skąd ta siła? serwa nie zmieniamy wiec siła musi być z pedału hamulca.
Jaki z tego wniosek? Można by przypuszczać że przy takich kombinacjach dwutłoczek z większą pompą będzie tak samo hamował jak jednotłoczkowy zacisk z mniejszą pompą przypuszczenia z działania fizyki sił nacisku.
Jaki z tego wniosek? Można by przypuszczać że przy takich kombinacjach dwutłoczek z większą pompą będzie tak samo hamował jak jednotłoczkowy zacisk z mniejszą pompą przypuszczenia z działania fizyki sił nacisku.
Jeszcze o tym nie myślałem narazie robię zbiornik paliwa i zmieniam wiązkę, A potem nissan
Do układu hamulcowego jeszcze mam czas, więc spokojnie czytam i pytam. Zanim przejdę do działania. Ale mój plan zakłada: z przodu g60 większa poma z serwem, z tyłu dwa zaciski, myślałem, żeby zastosować frontową tarcze i przednie zaciski, mam akurat 4 szt.
Do układu hamulcowego jeszcze mam czas, więc spokojnie czytam i pytam. Zanim przejdę do działania. Ale mój plan zakłada: z przodu g60 większa poma z serwem, z tyłu dwa zaciski, myślałem, żeby zastosować frontową tarcze i przednie zaciski, mam akurat 4 szt.
- Krzysiek 84
- Junior Admin
- Imię: Krzysiek
- Silnik: 1.9 1Z