Po sprzedaży mojej A80 avant przyszło pora na wiekszego brata z rodziny Audi czyli model A6 C4

Troszke poszukałem pooglądałem i znalazłem egzemplarz, którym moim zdaniem był godnym uwagi i wart zakupu za oczywiscie odpowiednia kwote $$.
i oto mam A6 C4 :mrgreen: kolor identyczny jak w przypadku mojego poprzedniego Avanta
Motor 2.5 AEL 140 PS 290 NM

Rocznik grudzień 1995 ( modelowo już w papierach 96 styczeń pierwsza rejestracja ) Przebieg 382 000
Wyposażenie :

do pełni szcześcia tylko elektryki szyb z tyłu mi brakuje :mrgreen:
Plany:

Generalnie mam nadzieje, że uda mi sie zrealizować plany i ten mały autobus godnie będzie zastępował mi moje poprzednie A80...
jazda tym małym czołgiem sprawia tyle radości, że szok... a dzwięk 5 cylindrów stał się muzyką dla moich uszu :lol:
Oto kilka fotek po odchwaszczeniu po poprzednim właścicielu, posprzątaniu i małej polerce:
Niestety ideał to to nie jest i czeka mnie troszkę pracy w usuwaniu kilku rys i lekkich zadrapań... i grad maskę popieścił... ale poza tym mierzony miernikiem lakieru i wszystko jest ok, szpachli nie wykrywa szyby wszystkie identyczne... technicznie bajka...
Pozdrawiam serdecznie
Mała sesja z wypadu wakacyjnego w Górach Sowich :