Sklep Ipart
części samochodowe
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl

felgi - sklep internetowy ucando.pl

[2.0 NM]bledziki-pomocy

ODPOWIEDZ
lasombra
Forum Audi 80
Forum Audi 80

[2.0 NM]bledziki-pomocy

Post autor: lasombra » 04 gru 2011, 19:27

Siema
Blad 2114 to jest rozdzielacz czyli aparat zaplonowy z tego co rozumiem? Moze on byc dlatego ze aparat nie stoi na znakach? Blad 2112 jest interpretowany jako czujnik gornego martwego punktu lub czujnik hallotronowy. Rozumiem ze jest to jeden z czujnikow na skrzyni tylko ktory to bo sa tam dwa? Czy uszkodzenie tego czujnika mialo duzy wplyw na moc oraz spalanie? Mocy wg mnie jest malo a pali ponad 16 litrow. ?

Awatar użytkownika
Leo
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Imię: Adam
Model: Inny
Nadwozie: Coupe quattro
Silnik: 2,2 3B
Kontakt:

Post autor: Leo » 04 gru 2011, 19:47

2112 - czyli czujnik w skrzyni G4 przerwa lub zwarcie do masy, w dodatku ten błąd może jeszcze wystąpić jeśli czujniki są zamienione miejscami (g4 z g28) - wtyczki odwrotnie wpięte np. a także jeśli odległość od zębów na kole zamachowym lub też odległość od pręta na kole, jest zbyt duża.

2114 - przestawiony aparat zapłonowy - także występuje jeśli hall niewspółgra z czujnikiem w skrzyni.

Masz swoją przyczynę tego, że Ci nie chce jechać jak powinien...

[ Dodano: 2011-12-04, 19:48 ]
co do spalania - może komputer daje wtrysk 2x za często bo 2x częściej dostaje sygnał ? raz z halla a raz z czujnika w skrzyni?

no i jeszcze do sprawdzenia czy czasem zęby na kole zamachowym od rozrusznika nie są połamane.

lasombra
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: lasombra » 04 gru 2011, 19:55

Ok dzieki za info jutro zaczne dzialac, napisze co wyszlo

[ Dodano: 2011-12-05, 22:22 ]
Wyciagnelem oba halle, nie byly zamienione, Bylo na nich bardzo duzo opilkow, sciagnelem je, dalem dla kolegi, aby sprawdzil czy dzialaja - dzialaja, zamontowalem je spowrotem fakt faktem autko lepiej pali ale dalej nie jedzie.. Zauwazylem ze mam inna cewke niz jest w ksiazkach w (tych co Leo podsylal) jest cewka do ktorej podlacza sie kostke 2 pinowa i ma ona 4 miejsca na wsowki ''dziewczynki'' z gory. Ja mam na kostke 3 pinowa i jedyne co zwierzchu sie podlacza to przewod zaplonowy i nic wiecej. Bylby ktos uprzejmy, aby zrobic fotke lub znalezc na necie jakiego typu posiadasz cewke w swojej 20v? Mozliwe ze w roznych latach byly rozne cewki? Mysle ze to moze robic roznice bo modul zaplonowy jest przy cewce.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Inne.”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl