[B4 2.3 NG] Cala instalacja elektryczna
-
- Forum Audi 80
[B4 2.3 NG] Cala instalacja elektryczna
Witam mam problem w swoim cabrio otóż nie mam wogole kontrolek. Postanowilem poszukac przyczyny i okazalo sie ze w instacji jest taka sieczka ze masakra wiec postanowilem kupic cala instalacje i mam pytanie czy instalacja podejdzie od sedana 2.3 do mojego cabrio. Odrazu mowie ze mam recznie skladany dach.
-
- Forum Audi 80
-
- Forum Audi 80
-
- Forum Audi 80
W manulanym dachu jest przycisk w słupku drzwi kierowcy do uchylania klapy ,który działa tylko wtedy kiedy jest otwarty dach za pomoca rączki i do tego podniesiona tylna część dachu i jest zaciągniety hamulec ręczny (jest w nim-w hamulcu ręcznym czujnik elektr.) i jednocześnie blokuje się sama klapa bagażnika.
Schemat działania jest taki: Przekrecamy rączkę dachu i czujnik (mikrostik) w otworze lewym w chromie nad szybą daje sygnał do kompa i opadają samoczynnie wszystkie szyby na około 15-20cm oraz daje sygnał na liczniki i pokazuje się kontrolka otwartego dachu. Dach
podnosimy do góry-tj tylną jego częśc i jednocześnie lub już wcześniej zaciągamy ręczny i teraz możemy przy pomocy przycisku w słupku drzwi uchylić klapę dachu. Uchylona klapa dachu powinna się podnosić jednym palcem bo jest bardzo mocno wspomagania dwoma siłownikami. Schowanie dachu w schowku i zamknięcie klapy dachu daje sygnał do zamka bagażnika który ponownie można już otworzyć i na zegary gdzie zanika kontrolka otwartego dachu. Tak to wygląda w manualnym dachu w Audi z 93 roku.
Schemat działania jest taki: Przekrecamy rączkę dachu i czujnik (mikrostik) w otworze lewym w chromie nad szybą daje sygnał do kompa i opadają samoczynnie wszystkie szyby na około 15-20cm oraz daje sygnał na liczniki i pokazuje się kontrolka otwartego dachu. Dach
podnosimy do góry-tj tylną jego częśc i jednocześnie lub już wcześniej zaciągamy ręczny i teraz możemy przy pomocy przycisku w słupku drzwi uchylić klapę dachu. Uchylona klapa dachu powinna się podnosić jednym palcem bo jest bardzo mocno wspomagania dwoma siłownikami. Schowanie dachu w schowku i zamknięcie klapy dachu daje sygnał do zamka bagażnika który ponownie można już otworzyć i na zegary gdzie zanika kontrolka otwartego dachu. Tak to wygląda w manualnym dachu w Audi z 93 roku.
-
- Forum Audi 80