[80 B4 ABT PB+LPG] Całkowity brak prądu
Kolego wszystko fajnie ale nie jestem w stanie wyciągnąć tej puszki z bezpiecznikami ponieważ przewody mnie nie puszczają. Unoszę ją tylko ku górze, masz pomysł jak sprawdzić czy napiecie dochodzi mi właśnie do tego miejsca które pokazane jest na fotce? Bo jeśli okaże się że prąd tam nie dociera i na bezpiecznikami nie będzie to gdzie szukać? Sprawdzałem napięcie na kostce stacyjki napięcia nie ma więc na bezpieczniki też nie będzie na to wychodzi. Ehh 😥
Właśnie muszę sprawdzić główny kabel który idzie do skrzynki ten który widnieje na fotce,rozkręcę spód i powierzę wszystko żarówką.Jeśli nie dochodzi do skrzynki napięcie to wymienię cały przewód na nowy nie będę tracił czasu na szukanie,jeśli zaś do skrzynki napięcie dochodzi a na bezpiecznikach nie będzie to znaczy że przekaźnik siadł któryś,tak mi się wydaje.Dopiero jutro będę mógł to sprawdzić,dziś nie dam rady
-
- Forum Audi 80
- Imię: Maciej
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 2.3 NG
Główne zasilanie dochodzące do skrzynki nie ma żadnego przekaźnika ani bezpiecznika po drodze. Tak samo dalej kabel idący do stacyjki też nie ma zabezpieczeń, dopiero za stacyjką są bezpieczniki.marcin75 pisze:jeśli zaś do skrzynki napięcie dochodzi a na bezpiecznikach nie będzie to znaczy że przekaźnik siadł któryś,tak mi się wydaje
Problem zażegnany,tak to jest jak bo burakach poprawiać trzeba!! nie dość że zrobią to jeszcze spartolą to co naprawić chcą. Więc do rzeczy,przewód plusowy wychodzący z akumulatora na odcinku 20cm za klemą był sztukowany do jednego oryginalnego przewodu dolutowali dwa cienkie dobrze że prześwietliłem przewód i to zlokalizowałem. Lut pokrył się jak by zielonym nalotem i się rozleciał w rękach jak go odizolowałem. Po po dorobieniu przewodu autko pali jak trza Bardzo wszystkim dziękuję za pomoc i Pozdrawiam serdecznie.