[80 B4 ABT PB+LPG] Całkowity brak prądu
[80 B4 ABT PB+LPG] Całkowity brak prądu
Witam.
Po wymianie sondy lambda pojawił się problem: zniknęło zasilanie prądem w całym aucie jak ręką odjął. Żadne kontrolki nie działają, stacyjka nie reaguje, kompletnie nic. Co może być tego przyczyną? Czy jest jakiś przekaźnik główny od zasilania? Sprawdziłem bezpieczniki - wydają się być dobre. Swoją drogą gdyby padł jakiś bezpiecznik to od razu nie wyniknąłby z tego brak zasilania w całym aucie - no chyba, że się mylę. Klemy przy akumulatorze też porządnie dokręcone. Załamuję ręce. Proszę o radę :]
Po wymianie sondy lambda pojawił się problem: zniknęło zasilanie prądem w całym aucie jak ręką odjął. Żadne kontrolki nie działają, stacyjka nie reaguje, kompletnie nic. Co może być tego przyczyną? Czy jest jakiś przekaźnik główny od zasilania? Sprawdziłem bezpieczniki - wydają się być dobre. Swoją drogą gdyby padł jakiś bezpiecznik to od razu nie wyniknąłby z tego brak zasilania w całym aucie - no chyba, że się mylę. Klemy przy akumulatorze też porządnie dokręcone. Załamuję ręce. Proszę o radę :]
-
- Forum Audi 80
Idź do motoryzacyjnego, zapytaj o specjalny preparat zabezpieczający styki, zapryskaj i nie będziesz miał tego problemu.Pretor pisze:Przez prawie miesiąc nie było problemu. A wczoraj znowu idę rano a tu nic :shock: No i aku do ładowania :-o Ale zrobię panowie tak jak mówicie, zobaczymy co będzie
Samo oczyszczenie klem = miesiąc i znowu to samo.
Po zakonserwowaniu moje auto już pół roku auto chodzi, beż żadnych niespodzianek
Poprzedni akumulator do wymiany, wstawiłem nowy sądząc, że to wina starego aku, który już w ogóle nie trzymał- wiadomo, akumulator tez mógł nawalić. Dwa tygodnie nie było problemu, więc się ucieszyłem, że problem rozwiązany. A tymczasem dzisiaj wsiadam do auta- no i znowu ni stąd ni zowąd znowu brak prądu :shock: ręce opadają
Szczotki raczej nie mają wpływu na rozładowywanie akuCanibal pisze:i czy ma jeszcze szczotki
No cóż, kabelki przejrzane, nie ma nic, co by się rzuciło w oczy. Tylko zastanawia mnie, czy to może nie być przypadkiem ta sonda, bo jak może koledzy przeczytaliście, pierwszy zanik prądu do zera było tuż po wymianie sondy. Ale jak sprawdzić czy to sonda?
[ Dodano: 2011-01-02, 18:11 ]
Ostatecznie problem zażegnany. Zauważyłem, że nie pali się żarówka w bagażniku, więc sądzę, że gdzieś w tych okolicach był duży pobór prądu. Ale nie będę jej bynajmniej wymieniał
[B4 2.0 ABK] Kompletny brak prądu 2.0 ABK POMOCY!!
Witam
Mnie też dopadł owy problem przez duże P! Otóż po wymianie rozrusznika auto odpaliło bez zarzutu zrobiłem rundkę po okolicy po czym podjechałem do sklepu aby oddać stary,zapragnąłem sprawdzić ładowanie więc włączyłem awarki oraz ogrzewanie tylnej szyby nic już nie zdążyłem włączyć ponieważ Audiczka zgasła i NIE MAM NAPIĘCIA NIGDZIE!!! Kompletnie nic nie działa!!! Akumulator (nowy) podłączony dobrze,do rozrusznika oraz alternatora prąd dochodzi,bezpieczniki sprawdzone nawet kostkę stacyjki wymieniłem JESTEM BEZRADNY Kolega poddał mi pomysł abym sprawdził masę do stacyjki oraz do sterownika silnika jednak nie wiem gdzie ich szukać Znajdzie się ktoś na tyle uprzejmy i podpowie mi co nie co w tym temacie i gdzie szukać tych dwóch mas i czy któryś przekaźnik może powodować utratę napięcia. Z góry dziękuję i Pozdrawiam
Mnie też dopadł owy problem przez duże P! Otóż po wymianie rozrusznika auto odpaliło bez zarzutu zrobiłem rundkę po okolicy po czym podjechałem do sklepu aby oddać stary,zapragnąłem sprawdzić ładowanie więc włączyłem awarki oraz ogrzewanie tylnej szyby nic już nie zdążyłem włączyć ponieważ Audiczka zgasła i NIE MAM NAPIĘCIA NIGDZIE!!! Kompletnie nic nie działa!!! Akumulator (nowy) podłączony dobrze,do rozrusznika oraz alternatora prąd dochodzi,bezpieczniki sprawdzone nawet kostkę stacyjki wymieniłem JESTEM BEZRADNY Kolega poddał mi pomysł abym sprawdził masę do stacyjki oraz do sterownika silnika jednak nie wiem gdzie ich szukać Znajdzie się ktoś na tyle uprzejmy i podpowie mi co nie co w tym temacie i gdzie szukać tych dwóch mas i czy któryś przekaźnik może powodować utratę napięcia. Z góry dziękuję i Pozdrawiam