[B4 2.0 ABT Sedan] co to za wtyczka
- Fantomas_29
- Forum Audi 80
- Kontakt:
Kolego, robiłeś to? Ile cie wyniósł koszt tego? działało to po tym? Na jakiej zasadzie działa ten czujnik? <ok> Bo patrząc na ten zbiorniczek mam wrażenie, że samo wsadzenie nic nie da... <ok>Fantomas_29 pisze:Czujnik ten da się wyjąć jest wkładany na wcisk. I można przełożyć go bez konieczności zmiany zbiornika.
- Fantomas_29
- Forum Audi 80
- Kontakt:
- karolas123
- Forum Audi 80
- Fantomas_29
- Forum Audi 80
- Kontakt:
- karolas123
- Forum Audi 80
Fantomas_29, Jesteś pewien, że to działa? W momncie braku płynu jara się kontrolka?
Już mnie to zaciekawiło na maxa... Więc wio na strych po zbiorniczek z B3 z czujnikiem i zbiorniczekod B4 bez czujnika... Od razu porównałem 2 zbiorniczki z B4: z czujnikiem i bez czujnika i zauważyłem, że numery tego z czujnikiem to 8a0121407A a tego bez czujnika to 8a0121407, więc tutaj już jest jakaś różnica... przenosząc zbiorniczek od B3 z czujnikiem zauwazyłem, że coś sie w nim buja... Po wgłębnym wpatrzeniu się w jedną z dziur zauważyłem, że w środku jest pływak, który unosi się i opada poruszając się po wgłębieniu, w którym jest czujnik... Nie jest on jednak z magnesu... W zbiorniczku bez czujnika nic nie latało oprócz brudu... Chciałem wyjąć czujnik ze zbiorniczka, ale niestety niechciał wyjść, a kombinowałem jak mogłem... niechciałem uszkodzić tego zbiorniczka...
Dlatego Kieruję prośbe do Fantomas_29, aby upewnił się, czy to napewno działa i dał nam znać
Włąśnie to jest dziwne, Wkładali by magnesy do zbiorniczków, które nie miały czujników? To troche nie ma sensu według mnie...karolas123 pisze:Wygląda jak kontaktron, ale nie ma magnesu który by go przesterowywał.
Już mnie to zaciekawiło na maxa... Więc wio na strych po zbiorniczek z B3 z czujnikiem i zbiorniczekod B4 bez czujnika... Od razu porównałem 2 zbiorniczki z B4: z czujnikiem i bez czujnika i zauważyłem, że numery tego z czujnikiem to 8a0121407A a tego bez czujnika to 8a0121407, więc tutaj już jest jakaś różnica... przenosząc zbiorniczek od B3 z czujnikiem zauwazyłem, że coś sie w nim buja... Po wgłębnym wpatrzeniu się w jedną z dziur zauważyłem, że w środku jest pływak, który unosi się i opada poruszając się po wgłębieniu, w którym jest czujnik... Nie jest on jednak z magnesu... W zbiorniczku bez czujnika nic nie latało oprócz brudu... Chciałem wyjąć czujnik ze zbiorniczka, ale niestety niechciał wyjść, a kombinowałem jak mogłem... niechciałem uszkodzić tego zbiorniczka...
Dlatego Kieruję prośbe do Fantomas_29, aby upewnił się, czy to napewno działa i dał nam znać
- karolas123
- Forum Audi 80
Na to by wychodziło, że nie ma innej opcji... Tylko skoro nie zauwazyłm pływaka w wersji bez pływaka, to znaczy, że nie ma opcji, aby mogło o działać... Tylko po co zrobili miejsce na czujnik?karolas123 pisze:maciek12, zapewne ten pływak jest zrobiony z czegos lekkiego, a w srodku jest magnes, nic innego kontaktronu nie przesteruje.
- Fantomas_29
- Forum Audi 80
- Kontakt:
Dziś ten czujnik założyłem do swojego zbiornika, ale niestety czujnik ten nie działa, bo faktycznie nie ma żadnego magnesu lub czegoś podobnego, co mogłoby wysterować tym czujnikiem. Ale dziwi mnie fakt, że zbiornik, z którego wyjąłem ten czujnik również nie miał żadnego pływaka ani magnesu, a był podłączony. Hmm zauważ też że zbiornik z B3 jest troszkę inny niż w B4.
- Fantomas_29
- Forum Audi 80
- Kontakt:
- Jarewa
- Forum Audi 80
- Imię: Jarek
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 2.0 ABT
A wie kolega co to produkcja taśmowa? Po co mają zmieniać wszystko. Wystarczy tylko nie montować. Zmienić numer i gitara <ok>maciek12 pisze:Na to by wychodziło, że nie ma innej opcji... Tylko skoro nie zauwazyłm pływaka w wersji bez pływaka, to znaczy, że nie ma opcji, aby mogło o działać... Tylko po co zrobili miejsce na czujnik?karolas123 pisze:maciek12, zapewne ten pływak jest zrobiony z czegos lekkiego, a w srodku jest magnes, nic innego kontaktronu nie przesteruje.