[B3/B4 ALL] Diagnostyka VAG
-
- Forum Audi 80
- Imię: tomek
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 1.9 1Z
Jarewa pisze:Nie ja nie jestem w błędzie napięcie wychodzi z wiązki a linie danych z tych śrubek (linia ecu śrubki wtyczka), te śrubki są po to by można było łatwo dołączyć inne linie diagnostyczne (abs,airbag,climatronic itd.) ze śrubek to biała wtyczka. Czarna to napięcie.
bo ja robie tak ze jak podłączam wtyczke z przejsciowki do samochodu to obydwie i kolorami....
ale i tak mi wychodzi ze niewykryto lub niepodlaczono...
to co mam zrobic ktora wtyczka ma byc podłaczona a ktora nie i co dale j aby moj program sie polaczył komputerem ecu w aucie...
- Jarewa
- Forum Audi 80
- Imię: Jarek
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 2.0 ABT
Pierwszy ważny- przepływomierz powietrza proponuje skasować i obejrzeć po jeździe czy się pojawi prawdopodobnie kiedyś był uruchomiony z odpiętym przepływomierzem.
Dwa ostatnie - olać błędy nie maja znaczenia błąd programu i sterownika nie rozumieją się. Ale tak nie do końca bo czasami te błędy bywają jak się posypie soft sterownika jak ktoś przy nim grzebał lub wycinał immo ale w tym przypadku raczej tego nie było.
Dwa ostatnie - olać błędy nie maja znaczenia błąd programu i sterownika nie rozumieją się. Ale tak nie do końca bo czasami te błędy bywają jak się posypie soft sterownika jak ktoś przy nim grzebał lub wycinał immo ale w tym przypadku raczej tego nie było.
OK, błędy pokasowane, za jakiś czas sprawdzimy ponownie, dziękiJarewa pisze:Pierwszy ważny- przepływomierz powietrza proponuje skasować i obejrzeć po jeździe czy się pojawi prawdopodobnie kiedyś był uruchomiony z odpiętym przepływomierzem.
Diagnostyka :)
Witam, mam problem ze swoim Audi, trzeba by było podpiąć się vagiem i sprawdzić błędy jest tu ktoś z okolicy Wodzisławia? Pozdrawiam
Mam pytanie odnośnie vaga .
Witam was ,mam pytanko odnośnie vaga.Kolega mi zainstalował polskiego vaga na laptopie program się łączy z kasetą silnika i z abs-em,błędy odczytuję bez problemu zarówno w abs i w kasecie silnika.Nie mogę znależć czegoś takiego jak diagnoza aktywna na uruchomionym silniku tzn.kąt wyprz.zapłonu otwarcie przepustnicy.Co jest nie tak
- Pieterb
- Forum Audi 80
- Imię: Piotr
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 2.0 ABK+lpg
Re: Mam pytanie odnośnie vaga .
piszesz że się łączy z silnikiem i tak dalej więc i bloki pomiarowe powinny działać.cinu77 pisze:Kolega mi zainstalował polskiego vaga na laptopie program się łączy z kasetą silnika i z abs-em,błędy odczytuję bez problemu zarówno w abs i w kasecie silnika.Nie mogę znależć czegoś takiego jak diagnoza aktywna na uruchomionym silniku tzn.kąt wyprz.zapłonu otwarcie przepustnicy.Co jest nie tak
tego to możesz nie widzieć, bo zależy z którego roku auto, starsze nie miały takiej możłiwościcinu77 pisze:kąt wyprz.zapłonu
Pomijam już fakt że polski vag to wielkie g... pokazuje jakieś głupoty.
Witam . W chwili kiedy się połacze z kasetą silnika to mam takie zakładki;
-błędy
-informacje o sterowniku
-test wyjść
-bloki danych
-ustawienia pierwotne
-pojedynczy odczyt
-adaptacja
-przekodowanie
-logowanie
Zakładkę błędy to w zupełności rozumiem,info o sterowniku to wiadomo.Ale te pozostałe zakładki po wejściu w nie wyskakują mi okienka żeby wpisać jakieś cyfry,nie wiem o co chodzi.
A po wejściu w zakładkę bloki danych to wyskakuje jakaś taka tabelka z jakimiś wykresami.
Tak jak wcześniej pisałem chodzi mi o odczyt np. temp. płynu chłodz.,praca sondy lambda, obroty silnika itp. co mam zrobić ?.
Z góry dziękuje za pomoc. Czekam na jakieś odpowiedzi.
-błędy
-informacje o sterowniku
-test wyjść
-bloki danych
-ustawienia pierwotne
-pojedynczy odczyt
-adaptacja
-przekodowanie
-logowanie
Zakładkę błędy to w zupełności rozumiem,info o sterowniku to wiadomo.Ale te pozostałe zakładki po wejściu w nie wyskakują mi okienka żeby wpisać jakieś cyfry,nie wiem o co chodzi.
A po wejściu w zakładkę bloki danych to wyskakuje jakaś taka tabelka z jakimiś wykresami.
Tak jak wcześniej pisałem chodzi mi o odczyt np. temp. płynu chłodz.,praca sondy lambda, obroty silnika itp. co mam zrobić ?.
Z góry dziękuje za pomoc. Czekam na jakieś odpowiedzi.