Starałem się znaleźć taki sam problem jaki mnie spotkał z nadzieją, że był już poruszany - nie udało się. Jeśli jednak jest taki temat wraz z rozwiązaniem problemu , prosiłbym o link i zamknięcie/usunięcie tego tematu.
Do rzeczy !
Stałem się (mam nadzieję) szczęśliwym posiadaczem 80tki B4 Avant. Silnik 2.0 LPG 1994r.
Problem wygląda tak :
Po wyciągnięciu kluczyka ze stacyjki mogę odsuwać , zamykać przednie szyby. Oprócz szyb mogę również włączyć dmuchawę i normalnie dmucha.
Jeśli chce włączyć radio , muszę włączyć światła. Jeśli radio już gra, po zgaszeniu świateł wyłącza się.
Podczas jazdy odpychając lewą manetkę w stronę maski , zamiast włączyć na stałe światła długie , światła gasną.
Dodam, że po wyciągnięciu kluczyka ze stacyjki podświetlają się przyciski od el.szyb oraz guzik od awaryjnych. Zostawiłem go ostatnio tak na noc i z rana odpalił bez problemu - widocznie dużo tego prądu nie ubyło.
Proszę o jakąkolwiek pomoc z waszej strony bo po prostu nie mam sił do tego , a chciałbym by Avant był perfekcyjny.
Pytanie poza problemem , licznik w tych 80tkach jest na linke ? Bo nie pokazuje prędkości , reszta wskaźników działa.
Mam nadzieję, że znajdzie się dobra dusza, która pomoże mi uporać się z problemem, bądź też zlokalizować jego przyczynę.
Pozdrawiam, Kamil