Sklep Ipart
części samochodowe
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl

felgi - sklep internetowy ucando.pl

[80 B3 SD] gdzie znajduje się komputer

ODPOWIEDZ
p@welek78
Forum Audi 80
Forum Audi 80

[80 B3 SD] gdzie znajduje się komputer

Post autor: p@welek78 » 02 cze 2008, 12:47

Witam
Na początku chciałbym przywitać się ze wszystkimi bo to pierwszy mój post na forum.
Szukałem na forum, może za mało skutecznie ale nie znalazłem odpowiedzi na moje pytanie, więc postanowiłem założyć ten temat.
Mam pytanko dotyczące autka jak w temacie - gdzie znajduje się w nim komputer (fizycznie) oraz jak można z niego odczytać błędy - pod kierownicą nie znalazłem nic gdzie można się podpiąć w celu wybłyskania kodów. W skrzynce z bezpiecznikami jest przekaźnik pompy paliwowej i jest tam miejsce na bezpiecznik, ale zwarcie go nic nie daje.
Komputer na pewno złapał jakieś błędy bo w czasie jazdy kilka krotnie zapaliła mi się kontrolka komputera - ale jak je odczytać?
Mam jeszcze jedno pytanko - na desce znajduje się pomarańczowa kontrolka (jakiś znaczek ssania jest tam na niej) - przy uruchamianiu silnika nie pali się (może powinna), po uruchomieniu również nie świeci. O jej istnieniu dowiedziałem się gdy zapaliła się lampka komputera a chwilę po niej właśnie ta pomarańczowa (jakby od ssania). Po wyłączeniu silnika obie gasną i znów jakiś czas jest spokój.
Za wszelkie odpowiedzi z góry dziękuje

WOJTEK26
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: WOJTEK26 » 02 cze 2008, 14:51

Po włożeniu bezpiecznika w miejsce na przekaźniku i przekreceniu stacyjki powinna zacząć migac lampka od silnika

p@welek78
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: p@welek78 » 02 cze 2008, 16:56

dziś sprawdzę jeszcze raz, ale wydaje mi się że nic to nie dawało

a co oznacza ta druga kontrolka (ze znaczkiem ssania)? powinna się palić, kiedy się zapala, kiedy gasnąć?

master72
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: master72 » 02 cze 2008, 20:31

uruchomiony samochód , bezpiecznik na 4 sekundy w przekaźnik , zaczyna migać ,
sterownik znajduje się na z prawej strony (z boku przy prawej nodze pasażera) ,sd nie ma wyjścia diagnostycznego

p@welek78
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: p@welek78 » 03 cze 2008, 23:31

z tym błyskaniem jest tak jak napisał master72 - dzięki ;)
wybłyskało mi jeden długi a później 4 4 4 4 - jeśli dobrze wyszukałem to oznacza że nie ma błędów

ODPOWIEDZ

Wróć do „Inne.”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl