Sklep Ipart
części samochodowe
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl

felgi - sklep internetowy ucando.pl

[All] Jakie sa niespodzianki w autach z USA

ODPOWIEDZ
WOJTEK26
Forum Audi 80
Forum Audi 80

[All] Jakie sa niespodzianki w autach z USA

Post autor: WOJTEK26 » 21 wrz 2010, 14:56

Mam pytanie jakie czychaja niespodzianki od strony elekryki i elektroniki w autach z USA konkretnie chodzi o A4 B6, napewno radio nie bedzie działac ( trzeba przeprogramowac na nasze czestotliwosci) a co jezeli chodzi o navi itp.

Dziki
Audi 80 Klub
Audi 80 Klub

Post autor: Dziki » 21 wrz 2010, 15:09

nie wiem jak się ma to do A4 ale są problemy z hakiem do holowania "z przodu".
Ja po założeniu zderzaka US do europejskiej B3 nie mam do niego juz jak się dostać chyba że zderzak ściągać :roll:
tak samo sie ma sytuacja przy znajomego oryginalnym hamerykańskim Fordzie Focusie :shock: myślałem że sobie jaja robi że nie ma jak go holować, myslałem że nie zauważył zaślepki w zderzaku do wkrecenia uchwytu do holu jak to z reguły bywa....
ale po gruntownym osobistym przyjrzeniu sie , znalezłem "ucho" od dołu podłużnicy lewej,
no dobra nie dość że jest głeboko to otworu choćby na wprost brak :roll:
amerykańskie lawety unoszą oś auta i to jest chyba u nich normalne, inne auto nie moze ciągnąć :-| to taki szczegół ode mnie obyś nie miał z tym doczyniania <ok>

Awatar użytkownika
Kolczat
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Imię: Marcin
Model: Audi 80 B4
Nadwozie: Sedan
Silnik: 2.3 NG+lpg
Kontakt:

Post autor: Kolczat » 21 wrz 2010, 15:14

napewno czerwone kierunki z tylu i obrysy, z tym ze w naszych przepisach przyjmuje sie ze jezeli auto jest fabrycznie wyposazone w obrysy to nie trzeba ich zdejmowac, jedyna modyfikacja to zmiana oswietlenia migacza z czerwonego na pomarancz, kolega nawet nie robil przerywacza pod EU i przechodzi normlanie przeglady tylko ze wzgeldu na to iz ma orginalna VINową wersje US

WOJTEK26
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: WOJTEK26 » 21 wrz 2010, 15:42

Jezeli chodzi o światła to sprawa jest jasna mi chodzi o sprawe elektroniki i elektryki czyli kodowanie sterowników podłaczanie nie oryginalnego radia navi itp, bo słyszałem ze USA maja sterowanie + a nie masa jak w europejczykach.

Awatar użytkownika
Kolczat
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Imię: Marcin
Silnik: 2.3 NG+lpg
Kontakt:

Post autor: Kolczat » 21 wrz 2010, 16:10

aha, to sory w tej kwestii juz nie pomoge..

Awatar użytkownika
Norbas
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Imię: Norbert
Silnik: 2.0 ABT

Post autor: Norbas » 21 wrz 2010, 17:16

http://www.goldenline.pl/forum/1510718/audi-z-usa/s/2 może cos tam znajdziesz, druga strona bardziej opisana tak mi sie wydaje.

Awatar użytkownika
Jarewa
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Imię: Jarek

Post autor: Jarewa » 21 wrz 2010, 20:46

Kolczat pisze:Jedyna modyfikacja to zmiana oswietlenia migacza z czerwonego na pomarancz, kolega nawet nie robil przerywacza pod EU i przechodzi normlanie przeglady tylko ze wzgeldu na to iz ma orginalna VINową wersje US
Aż pewnego pięknego dnia ktoś mu przyfasoli w kuferek bo to czerone miga wiec pewnie chamuje i ma jedną żarówke spaloną.

I kto zawini? oczywiście niewinny bo nie ma odpowiednich lamp.A to że na przeglądzie go puścił wcale nie oznacza że policja go też przepuści.

Co do lamp to każde do wymiany! Bo normy US to (SAE) a w UE obowiązują (E)

I u mnie jakoś na przegladzie jedno auto nie przeszło bo miał normy tylko US.

A wedłóg prawa ty odpowiesz a nie diagnosta.

Awatar użytkownika
PI7er
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: PI7er » 21 wrz 2010, 22:08

Kolczat pisze:w naszych przepisach przyjmuje sie ze jezeli auto jest fabrycznie wyposazone w obrysy to nie trzeba ich zdejmowac
Brat diagnosta w ASO opowiadal, ze klient sprowadzil Passata z USA i robil pierwszy przeglad u niego, trzeba bylo zmienic oczywiscie kierunki oraz wywalic obrysówki. NIe mozna ich wylaczyc poniewaz jezeli w aucie jest zamontowane jakies dodatkowe wyposazenie (oswietlenie) to musi byc ono sprawne. Trzeba bylo wymieniac listwy na zwykle bez obrysówek. Obrysówki sa dopuszczone przez polskie prawo ale:

:dopuszcza się; jego funkcję powinien spełniać sygnał przewidziany dla świateł pozycyjnych"

Czyli musialy by byc biale z przodu i czerwone z tylu.

http://www.abc.com.pl/serwis/du/2003/0262.htm

Nawet jak sobie zamontujesz na kokpicie wlacznik od reflektorów przeciwmgielnych to jest to powód aby auto nie przeszlo badania technicznego poniewaz posiada dodatkowe wyposazenie ale niesprawne..

Awatar użytkownika
hudy
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Imię: Robert
Nadwozie: Avant
Kontakt:

Post autor: hudy » 22 wrz 2010, 16:49

w mojej rodzinie są dwa samochody z USA.jeden to Chrysler 300M a drugi Ford S-max.mogę się wypowiedzieć tylko tyle że do Chryslera kuzyn wsadzał swoje radio + wzmacniacz itd i wiem że nic nie przerabiał jeśli chodzi o elektrykę.a co do Forda to tam jest nawigacja i wystarczyło wgrać nowe mapy i wszytko śmiga.niestety jedynym problemem jest to że nie ma komunikatów w języku polskim ale można się do tego przyzwyczaić...może da się to jakoś zmienić ale nie mam pojęcia jak to zrobić...tyle z mojej strony więcej nie wiem <ok>

WOJTEK26
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: WOJTEK26 » 23 wrz 2010, 09:48

Jednak wersja USA nie wchodzi w gre trzeba szukac wersji EU i tyle.

Awatar użytkownika
kacper85
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: kacper85 » 23 wrz 2010, 13:05

W starszych autach problemu może nie być wielkiego ale w nowszych bywa różnie. Zwłaszcza w modelach oferowanych i w europie i usa. Taki Mercedes ma nawet inne wtyczki w układzie elektrycznym, a często bywa i tak że mają inne zawieszenia, a nawet mocowania blach w innych miejscach, np: zawiasy drzwi. I szukaj później odpowiednich częsći lub przerabiaj. Tak czy siak poza niższą ceną same problemy.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Inne.”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl