Chłopaki pomocy:(
nie wiem już co jest grane.po wyjęciu i zgaszeniu auta nagle zaczyna działać wszystko,kierunkowskazy,dmuchawa,szyby,wszystkie przyciski na konsoli.Dosłownie wszystko można włączyć bo jest prąd
kostka stacyjki dobra bo po odłączeniu jej też jest na wszystkim napięcie.Tylko ginie jak włącze na światła mijania myślałem że coś w lampach ale je też sprawdziłem...
co to może być?bezpieczniki wszystkie dobre..już mnie cholera bierze bo wybebeszyłem pół wnętrza i dalej nic.Nawet dziwne ale wskazówka paliwa po wyłączeniu zapłonu się podnosi.
Dodam że auto normalnie pali i jeździ bo jak odpalę wskazówka wraca do normy i wszystko jest ok.
Proszę podajcie jakieś wskazówki bo na parkingu musze klemę ściągać aby mi nie rozładowało aku :cry:
[b4 AAH]jest prąd po wyjęciu kluczyka
- Szara80tkaTdi
- Forum Audi 80
- Imię: Przemek
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 1.9 1Z
-
- Forum Audi 80
- Imię: Andrzej Cz
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan quattro
- Silnik: 2.8 AAH
Tak jak pisze kolega wyżej, sprawdź przekaźnik odłączający styk X czyli przekaźnik nr. 5 z tej rozpiski: http://www.fotosik.pl/showFullSize.php? ... 1e1ca7a75b
Wyjmij go i zobacz czy wszystko zgaśnie.
Albo gdzieś na tą linie X dostaje się dziki plus, nie podłączałeś się nigdzie pod kable?
Wyjmij go i zobacz czy wszystko zgaśnie.
Albo gdzieś na tą linie X dostaje się dziki plus, nie podłączałeś się nigdzie pod kable?