[B4 1Z] kabel Obd
-
- Forum Audi 80
[B4 1.9TDI 1Z] gdzie wrtyczka vag i ilo pinowa
pytanie w temacie, szukałem w popielniczce kierowcy i posażera, moje podejżenie pada na dwa nieduże gniazdka położone obok siebie, znajdujące się w skrzynce bezpieczników. Czy to to?
pozdrawiam
pozdrawiam
Ostatnio zmieniony 27 kwie 2007, 09:05 przez rolandasas, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Audi 80 Klub
- Imię: Tomasz
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 1.9 1Z
- Kontakt:
Mam b4 tdi z 94 roku ale na przepływomierzu BOSCH-a. Kupiłem interfejs OBD z pinami http://www.viaken.pl/sklep.php?lang=pl&kat=5&prodid=29. Jeżeli dobrze zrozumiałem to mam podłączyć pinem tylko linię K, a linię L połączyć z K jakimś drucikiem. Wtedy jeden pin od lini L zostanie luzem. Dodam, że używam programu VAG-COM 311-2. Może mam zły interfejs, pomóżcie :cry: chciałem sprawdzić wartość wyprzedzenia kąta wtrysku i kody błędów
Dobrze zrozumiales, masz auto z 94 ale modelowo z 93 to oznacza ze masz dwuplytowy ECU i nie bedzie mozliwa pelna diagnoza oraz beda ogromne problemy z polaczeniem. Polecam program Delta Scan 5.0 (tylko do silnikow 1Z). W menedzeze urzadzen w PC nalezy wejsc we wlasciwosci portu COM i ustawic suwaki predkosci transmisji na najnizsze, po czym podlaczyc wszystko uruchomic samochod i odpiac na jakies 10-15 sec np przeplywomierz po to by ECU zlapal blad wtedy sie polaczy. Diagnozujemy auto kasujemy bledy NA KONCU TEN KTORY WYGENEROWALISMY SAMI inaczej straci sie polaczenie, to powinno pomoc. Po 94 roku silniki 1Z mialy przeplywomierz PIERBURGA i inne ECU tam byla mozliwa pelna diagnostyka auta i elementow wykonawczych, oraz bezproblemowe polaczenie z VAG.
[80 B4 1.9 TDI 1z] połączenie z komputerem
witam, mam problem z połączeniem sie z komputerem. mam nterfejs V.A.G. na układzie max232 i Vag 0.311 no i tyle że audi z 92r i przepływomierz bosh. I mam pytanie czy jest jakaś możlwość jednak sie podłączyć w warunkach chałupniczych ?? troche już kombinowałem ale nic z tego. Jeśli komuś sie to udało albo ma jakiś pomysł jak to zrobić to prosze o rade..
[80 B4 1.9 TDI ] gniazdo diagnostyczne
Czy jest możliwe żeby nie było kmputera pokładowego w Audiku z 1994 r?, za cholerę nie mogę znaleźć gniazda do kompa. Nie ma ani pod półką z lewej, ani w skrzynce bezpieczników. Jeżeli ktoś coś wie proszę o info, jak to gniazdko wygląda?
Ostatnio zmieniony 06 lip 2007, 18:40 przez alf, łącznie zmieniany 1 raz.