Ja u siebie zaobserwowałem ciekawą rzecz. Pobór prądu na wyłączonym radiu 0.09A ale przy zdjętym panelu 0.01A! Już teraz odpinam panel i przy uzbrojonym alarmie pobór wynosi 0,02A.
Masz jakieś nieoryginalne urządzenia? Jakieś podgrzewanie lusterek, foteli? Może ktoś nieudolnie "pociągnął" od czegoś prąd?
[100 C4] Pobór prądu spoczynkowego, przekaźnik HELP
- Mateusz794
- Forum Audi 80
- Mateusz794
- Forum Audi 80
powiem Ci Kubik to że 0.16 A. to 2W to za dużo mi to nie pomaga mam problem ze zdjagnozowaniem co zjada mi prąd, jak wyjme bezpiecznik nr.4 to wtedy pobór jest OK,więc zaczołem odłanczać wszystko co jest pod niego podłączone i nic, nie wiem co jeszcze moge odpiąć i sprawdzać.
a sprawdzałem pod tym bezp.nr4: odpiołem radio, wyjąłem żaróweczke w bagażniku oświetlenie w środku,oświetlenie lustereczka pasażera.
a sprawdzałem pod tym bezp.nr4: odpiołem radio, wyjąłem żaróweczke w bagażniku oświetlenie w środku,oświetlenie lustereczka pasażera.
- Szara80tkaTdi
- Forum Audi 80
- Imię: Przemek
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 1.9 1Z
- Mateusz794
- Forum Audi 80
To odłącz jeszcze kable od grzałki w tylnej szybie.
Mało prawdopodobne, ale jak nic nie możesz znaleźć może stało się tak że gdzieś jest zwarcie na kabel do szyby. Sam nie wierze w to co piszę bo to mało możliwe, ale spróbuj.
Na schematach wygląda to tak. Zasilanie bezpiecznika #4 jest z lini L30 czyli stały (+). Sygnał jest podany na piny H30B (lampka z tyłu) i F30AL (reszta wodotrysków).
Wszystko widać tu
Więc teraz tak. Znajdź te piny pod skrzynką bezpieczników, tu Ci pomogę tak
i zobacz na którym jest obciążenie (tak jak do te pory). Jak wykluczysz który to pin to pozostaje Ci po nitce do kłębka czyli po kablu do rzeźby bo tego bym się spodziewał.
Mało prawdopodobne, ale jak nic nie możesz znaleźć może stało się tak że gdzieś jest zwarcie na kabel do szyby. Sam nie wierze w to co piszę bo to mało możliwe, ale spróbuj.
Na schematach wygląda to tak. Zasilanie bezpiecznika #4 jest z lini L30 czyli stały (+). Sygnał jest podany na piny H30B (lampka z tyłu) i F30AL (reszta wodotrysków).
Wszystko widać tu
Więc teraz tak. Znajdź te piny pod skrzynką bezpieczników, tu Ci pomogę tak
i zobacz na którym jest obciążenie (tak jak do te pory). Jak wykluczysz który to pin to pozostaje Ci po nitce do kłębka czyli po kablu do rzeźby bo tego bym się spodziewał.