[100 C4] Pobór prądu spoczynkowego, przekaźnik HELP
[100 C4] Pobór prądu spoczynkowego, przekaźnik HELP
Witam. Na początek dodam, że wiem iż jest to forum AUDI 80.
Problem u mnie jest z rozładowywaniem się akumulatora. Po zmierzeniu prądu poboru bierze około 500mA. Po wyciągnięciu przekaźnika szyb spada do 10-12mA. Zauważyłem również, że po wyciągnięciu kluczyka ciągle świecą guziczki od szyb i nie gasną po czasie. Nie wiem za co się złapać. A szyby działają również bez kluczyka. Ratujcie
Problem u mnie jest z rozładowywaniem się akumulatora. Po zmierzeniu prądu poboru bierze około 500mA. Po wyciągnięciu przekaźnika szyb spada do 10-12mA. Zauważyłem również, że po wyciągnięciu kluczyka ciągle świecą guziczki od szyb i nie gasną po czasie. Nie wiem za co się złapać. A szyby działają również bez kluczyka. Ratujcie
Jakaś "rzeźba" w kablach.Szyby elektryczne nie były dokładane?A ich przekaźniki nie są podłączone pod stały "+" ?
http://www.autolib.diakom.ru/CAR/Audi/
Tu masz chyba wszystko.
Powodzenia
http://www.autolib.diakom.ru/CAR/Audi/
Tu masz chyba wszystko.
Powodzenia
u mnie jest przekaźnik 441959257D Siemens 5WK4 525. W środku są 3 przekaźniki i nie są zwarte. Jutro obadam jak to wygląda po włożeniu do auta. Generalnie jest tak: wkładam przekaźnik, cyka i jest duży pobór prądu następnie cyka i pobór spada do 0.47. Wtedy podświetlone są przyciski szyb i szyby działają (BEZ KLUCZYKA) spróbuje dotknąć styków po kolei i zobacze czy coś się zmieni. Rzeźby nie widać w kablach. A szyby elek są oryginalne
- Mateusz794
- Forum Audi 80
- Szara80tkaTdi
- Forum Audi 80
- Imię: Przemek
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 1.9 1Z
Mateusz794
na pinie 15 - (przewod czarno-niebieski) powinien byc plus tylko gdy jest zaplon, czyli po stacyjce
na pinie 30 - (przewod czerwono czarny) jest to staly plus, po to abys domknal szyby gdy juz niema kluczyka w stacyjce ... jesli wyjmiesz kluczyk a zrobisz jak inni pisza to nie ruszysz szyb
pin TK1 to krancowka z drzwi kierowcy, czyli masa ktora powinna rozlaczac uklad gdy na pinie 15 nie ma juz napiecia i drzwi juz zamknales
na pinie 15 - (przewod czarno-niebieski) powinien byc plus tylko gdy jest zaplon, czyli po stacyjce
na pinie 30 - (przewod czerwono czarny) jest to staly plus, po to abys domknal szyby gdy juz niema kluczyka w stacyjce ... jesli wyjmiesz kluczyk a zrobisz jak inni pisza to nie ruszysz szyb
pin TK1 to krancowka z drzwi kierowcy, czyli masa ktora powinna rozlaczac uklad gdy na pinie 15 nie ma juz napiecia i drzwi juz zamknales
A więc uporałem się z problemem. Dopiero jak dokładnie obadałem "tą kabelkownię" to okazało się, że wszystko jest podpięte pod stały "+" Podłączyłem tak jak należy i już jest ok. Przy okazji poprawiłem kostkę iso z radia bo miałem również stały plus pod czerwony przewód czyli zasilający radio a powinien być podłączony pod "+" po stacyjce, natomiast stały "+" jest podłączony do przewodu pamięci.
- Mateusz794
- Forum Audi 80
powracam do tematu, to znaczy sprawdziłem pobór prądu wynosi 0.16. sprawdziłem już chyba wszystko co było mozliwe, odpiąłem przekaźnik niby od szyb elektrycznych zeby sprawdzić pobór, wyjąłem bezp.termiczny ten co jest obok przekaźnika, odłączyłem,centralke od alarmu wyjąłem bezpiecznik od centralnego zamka, nawet odłaczyłem alternator żeby wyeliminować pobór prądu przez wadliwe uzwojenie i nic przy każdym z tych zabiegów pobór prądu wynosi 0.16. ale zauważyłem że jak wyjme bezpiecznik nr.4 to pobór prądu spada do 0.01. Bezpiecznik nr. 4 odpowiada za radio,zgarek, oświetlenie wnętrza i bagaznika, komputer,ale bez bezpiecznika radio dalej działa BC też oswietlenie wnętrza, a nie działa zegarek i oświetlenie bagażnika. Co może być przyczyną poboru prądu??
- Mateusz794
- Forum Audi 80
- Mateusz794
- Forum Audi 80
- Szara80tkaTdi
- Forum Audi 80
- Imię: Przemek
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 1.9 1Z
- Mateusz794
- Forum Audi 80