Sklep Ipart
części samochodowe
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl

felgi - sklep internetowy ucando.pl

[90/B3/NG] Problem z podpięciam kostki ISO

ODPOWIEDZ
wojtek1308
Forum Audi 80
Forum Audi 80

[90/B3/NG] Problem z podpięciam kostki ISO

Post autor: wojtek1308 » 21 cze 2009, 21:35

Witam ... Na początku powiem...wiem że temat nie raz poruszany był na forum ale niestaty nie znalazłem w szukajce mojego problemu ponieważ wszędzie gdzie szukałem nie ma w wiązce takich kabelków jak ja mam :/ a mianowicie chodzi o to ze chce zmienic radyjko w audicy problem polega na tym że juz kiedyś ktoś kombinował wkładając radio pioniera(które nie miało kostak ISO tylko jakies specjalne do tejże firmy) i chcialem dziś zrobić sobie instalacje lecz ktoś tak porobił ze nie szło sie połapać w kablach wiec wyciąglem stare kable i zostałem przy org wiązce tyle że mam takie kabelki :
2 brązowe- pewnie 12-
2 czerwone jeden grubszy od drugiego
2 niebieskie z czego 1 z białym paskiem
i jakieś 2 jasne
łącznie 8 :shock: coś nie Halo chyba jest, bo podłączylem pierwsze 2 brązowe z masą na kostce, 2 następne czerwone z zasilaniem 12V + żółty kabelek na kostce ISO...i co??... radyjo dalej nie działa a wiem ze napięcie jest bo sprawdzałem:/ dziwna sprawa ogólnie to jakieś pojęcie mam na ten temat bo juz robilem sobie i znajomym instalacje ale nigdy mi sie coś takiego nie przytrafiło...

Prosze pomóżcie, Z góry dzieki za posty !

Awatar użytkownika
ivaszko
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: ivaszko » 21 cze 2009, 22:02

Też miałem mexyk z podłączeniem radia jak kupiłem samochód ;-)
Ja zrobiłem to w ten sposób że wyprułem wszystko i kładłem od nowa bo nie szło sie połapać.
Do iso potrzebujesz 1 zasilanie i 1 masa ewentualnie sterowanie anteną.
i reszta do głośników na kostce powinno być wszystko opisane.

wojtek1308
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: wojtek1308 » 21 cze 2009, 22:19

Tez tak próbowałem ale nic z tego radio nie działa :-/ łądnie ktosik namieszał :shock:
nie no z głosnikami to sprawa jasna jest 8-) tyle ze z tymi kablami mam niezły problem

Awatar użytkownika
jerry84
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: jerry84 » 22 cze 2009, 00:51

wojtek1308, połącz w kostce ISO przewody żółty i czerwony, i podepnij je pod przewód w autku, na którym masz +12, do czarnego w ISO podepnij ten, na którym masz masę i radyjko musi przemówić, jeśli nie, to sprawdź bezpiecznik w radiu. Może być jeszcze tak, że radio działa, ale się nie podświetla, wtedy musisz jeszcze podpiąć pod +12 pomarańczowy przewód z kostki ISO (illumination).

wojtek1308
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: wojtek1308 » 22 cze 2009, 21:24

dzieki za pomoc oczywiscie postąpie zgodnie z opisem <ok> zobaczymy czy da rade

[ Dodano: 2009-06-23, 19:41 ]
:/ problem sam sie rozwiązał :evil: okazało sie ze radio chodziło do czasu kiedy je pożyczyłem na sprawdzenie;/ sprawdziłem je tzn. na krótko podłączyłem do 12V i nie działa czyli zepsute;/ ale dalem rade bo akurat rano kupilem od rodzinki w sumie to nowego LG :) juz śmiga ze mną w AudiKu <ok>
Temat do zamknięcia!!!!!!!!

ODPOWIEDZ

Wróć do „Inne.”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl