Sklep Ipart
części samochodowe
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl

felgi - sklep internetowy ucando.pl

[Citroen AX 92] Problem z zapłonem i światłami

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Patrique
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Imię: Patryk
Model: Audi A4
Nadwozie: Avant
Silnik:

[Citroen AX 92] Problem z zapłonem i światłami

Post autor: Patrique » 13 lis 2011, 18:36

Panowie, wiem że to nie audi, ale 80-tka jest w trakcie remontu silnika, a ja kupiłem Citroena AX jako dupowóz z punktu a do punktu b <ok> .
Kupiłem go przedwczoraj objeździłem już Słowację, Węgierką Górkę i Żywiec... wszystko było ok do czasu kiedy zrobiło się zimno i wilgotno :-/ .
W czasie jazdy samochodem zgasły same światła mijania a po chwili silnik. Przez parę minut nie można było w ogóle uruchomić silnika. Rozrusznik normalnie kręcił.
Odłączyłem klemę minusową i podłączyłem, po chwili auto normalnie odpaliło (klemy wyczyszczone, akumulator nowy).
Po włączeniu kierunkowskazu migają tylko lewy przedni i ten na błotniku, z tyłu migają oba pozycyjne. Analogicznie jest z drugim kierunkowskazem.
Mało tego jak dojechałem do celu, wyłączyłem kluczyk w stacyjce ale zostawiłem włączone światła mijania; silnik.... dalej chodził :shock: , pomimo iż kluczyki miałem wyciągnięte. Po wyłączeniu świateł silnik zgasł. Po paru minutach już wszystko było ok. Silnik odpalał i gasł normalnie z kluczyka. Powiedzcie mi proszę gdzie szukać przyczyny. Jeśli trafiłem w zły dział to proszę władze o przeniesienie mojego tematu do odpowiedniego działu ;-) . Z góry dzięki za wszelkie podpowiedzi.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Inne.”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl