Sklep Ipart
części samochodowe
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl

felgi - sklep internetowy ucando.pl

[B4 ABT] Radio rozładowuje akumulator ?

ODPOWIEDZ
XDaveX
Forum Audi 80
Forum Audi 80

[B4 ABT] Radio rozładowuje akumulator ?

Post autor: XDaveX » 28 sty 2014, 17:12

Witam . Przez ostatnie dni zauważyłem że coś rozładowuje mi akumulator . Przykładowo w sobotę wieczorem zostawię autko a już w niedzielę na wieczór nie zapali bo akumulator padł . Nie wiedziałem jak za to się zabrać , myślałem że akumulator kończy po prostu swój żywot albo że winne może być światło w bagażniku jednak nie to czego szukam . Spróbowałem zrobić tak że nacisnąłem na przycisk od radia żeby panel trochę odskoczył i zostawiłem na dobę autko . Przychodzę odpalać i odpaliło momentalnie . Co z radiem może być nie tak , mam je zaledwie może od roku . Bezpiecznik ? Kabelek któryś ? Proszę o radę .

Radio : Pioneer DEH-1400UBB

Awatar użytkownika
Pieterb
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Imię: Piotr
Model: Audi 80 B4
Nadwozie: Sedan
Silnik: 2.0 ABK+lpg

Post autor: Pieterb » 28 sty 2014, 17:18

XDaveX pisze:Co z radiem może być nie tak
nic a co ma być, pewnie masz je poza stacyjką podłączone, chociaż ja też tak mam a mi nie rozładowuje przynajmniej nie w jeden dzień jak postoi kilka dni to i owszem.

Slawo777
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: Slawo777 » 28 sty 2014, 17:37

Cześć :-) .Nooo ja też mam tak jak PieterB i Ty pewnie też.Nasze aku trochę dłużej wytrzymują niż Twój jak widzę.Ja dodatkowo mam pobór z alarmu ale znalazłem na to patent a przynajmniej tak mi się wydaje ;-) Pozdrawiam :-)

Awatar użytkownika
Kofper
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: Kofper » 28 sty 2014, 17:44

Jak masz je od roku to dopiero teraz to zauważyłeś, że rozładowywuje się aku? Bo jeśli tak to może to jest winna czegoś innego nie radia. W mojej bordowej jest tak samo i poprostu jak wysiadam z auta to wypinam panel z radyjka i na następnego dnia nie ma problemu z rozładowanym aku <ok>

Awatar użytkownika
bloku
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Imię: Michal
Nadwozie: Sedan
Silnik: 2.3 NG
Kontakt:

Post autor: bloku » 28 sty 2014, 17:51

Zrób mały test. Wyciągnij radio z kieszeni. Podłącz pod wtyczkę na noc (najlepiej w grażu aby było w miarę ciepło). Rano sprawdź czy rezystor z tyłu albo boku radia jest cieply. Jeśli tak to pobiera prąd pomimo wyłączenia. Przypuszczalnie gdzieś na lutach zrobił się mostek.

Awatar użytkownika
Szara80tkaTdi
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Imię: Przemek
Nadwozie: Avant
Silnik: 1.9 1Z

Post autor: Szara80tkaTdi » 28 sty 2014, 17:57

no zeby radio rozladowywalo to niewiem co to za sit by musial byc, sam mam od paru lat radio na "sztywno" i pomimo ostatnich -15 umnie nie zdazylo sie aby aku zdechl, ani nie doladowuje go i ma jakies 6-7 lat, a w dodatku mam diesla

do sprawdzenia
- prad pobierany przez akumulator na zamknietym aucie
- poziom i gestosc elektrolitu jesli ma korki odkrecane, do sprawdzenia gestosci polecam aerometr

XDaveX
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: XDaveX » 19 lut 2014, 18:54

Cóż ostatnio zrobiło się ciepło ale bez zmian . Aku pada po kilku dniach a elektrolit jest w poziomie wszystkie płytki ma wystarczająco zakryte . Auta w swoim garażu nie zamykam więc może gdzieś bezpiecznik wywaliło a nie zauważyłem tego . Chyba zagonię auto do elektryka po co mam męczyć aku skoro ledwo 2 lata ma . Wygląda na to że to nie radio pobiera prąd aż w takiej ilości .

ODPOWIEDZ

Wróć do „Inne.”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl