Zakładam ten temat bo nie znalazłem nic podobnego a mam problem ze światłami cofania (cała reszta w klapie jest ok), z tego co wyczytałem na forum to po złączeniu dwóch pinów we wtyczce do czujnika cofania światła powinny się świecic ale nie świecą :cry: , czyli coś w wiązce jest nie tak bo bezpiecznik, żarówki, kostki i wszystkie kable w klapie są OK. Więc dzisiaj rozebrałem tą wiązkę która przechodzi z nadwozia do klapy i z tego co się zdążyłem zorientowac to:
1 kabel zielono-czarny
 oświetlenie tablicy rej.
  oświetlenie tablicy rej.2 czarno-biały
 przeciwmgielne
 przeciwmgielne3 czarny
 oświetlenie bagażnika
 oświetlenie bagażnika4 brązowy
 chyba masa  :?:
 chyba masa  :?: 5 czerwono-czarny
 światła wsteczne + obok tego kabla idzie jeszcze inny, taki cieniutki a w nim nie ma drucików lecz jakieś "włókno" nie wiem jak to inaczej nazwac  :mrgreen: który jest przerwany
 światła wsteczne + obok tego kabla idzie jeszcze inny, taki cieniutki a w nim nie ma drucików lecz jakieś "włókno" nie wiem jak to inaczej nazwac  :mrgreen: który jest przerwany  Czy to może byc przyczyną braku świateł cofania :?: Co jeszcze mogę ewentualnie sprawdzic  :?:
  Czy to może byc przyczyną braku świateł cofania :?: Co jeszcze mogę ewentualnie sprawdzic  :?: Bo czujnik chyba sprawny skoro po złączeniu pinów światła nadal nie jażą
Pomocy :!:

bo ja tak własnie naprawiałem instalacje w qupie bo mi wycieraczka nie działał, tzn. raz chodziła raz nie
 bo ja tak własnie naprawiałem instalacje w qupie bo mi wycieraczka nie działał, tzn. raz chodziła raz nie  akumulator w momencie rozładowało...
 akumulator w momencie rozładowało...