[All] cement do tłumików
- hudy
- Forum Audi 80
- Imię: Robert
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.0 ABT
- Kontakt:
[All] cement do tłumików
Witam.Panowie jak długo trzeba czekać by ten cement zastygł na twardo?? Połączyłem dwa tłumiki opaską a pod nią dałem tego specyfiku firmy bosal by nie było żadnych przedmuchów.W instrukcji pisze żeby samochód pochodził 20 minut na wolnych obrotach do jego stwardnienia.Samochód pochodził z 5 minut po czym delikatnie pojeździłem po osiedlu by szybciej złapał temperaturę i stwardniał.To było jakieś 3 godziny temu i teraz dotykam tego co wygniotło z pod opaski i jest nadal miękkie a podobno ma być twarde jak beton.I teraz się zastanawiam czy dlatego tak jest że na zewnątrz jest dość gruba warstwa i dlatego potrzebuje dłuższego czasu by stwardniało.Wieczór mam do przejechania ok 200km większość autostradą i teraz się zastanawiam czy cisnąć czy nie bo boje się by nie wydmuchało mi tego z pod opaski...
Ostatnio zmieniony 07 maja 2012, 18:37 przez hudy, łącznie zmieniany 1 raz.
- hudy
- Forum Audi 80
- Imię: Robert
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.0 ABT
- Kontakt:
No tak ale to nie chodzi o jazdę normalną tylko na minimalnych obrotach tak do 1600 góra.Wydaje mi się że w tym miejscu gdzie jest miękko to trochę za grubo jest tego cementu i dlatego nie związał od razu.Od zewnątrz zrobiła się taka skorupa ale jak jej dotykam to czuć że w środku jest jeszcze miękko.No cóż będę musiał tą trasę zrobić trochę spokojniej by to związało jak należy.Najwyżej wszystkie ciężarówki będą mnie na autostradzie mijały