[All] Crash Test audi 80
- Motostacja pl
- Forum Audi 80
- Imię: Motostacja PL
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan quattro
- Silnik: 2.8 AAH
- Kontakt:
No, nie powiem, aby Merc był nowy. To przecież C-klasa produkowana od bodaj roku 1993 lub 1994. Ale nowsza od 80 B3. Co do gwiazdek, to nie oceniałbym po tym samochodów. Testy EURO NCAP niestety nie są miarodajne. Miarodajne jest oglądanie samochodów powypadkowych, z uwzględnieniem w co i z jaką prędkością samochód uderzył. Audi 80 wypada tu bardzo dobrze. Sztywna kabina, belki w drzwiach, miękki do pewnego momentu tył. Wszystko cacy. Jednak jedyną opcją, żeby dowiedzieć się jak samochód się zachowa, jest zderzenie go z drugim samochodem. Oto jak się powinno testować samochody:
To na prawdę oddaje prawdziwą wartość "bojową" samochodu. Te Saaby jadą po 60km/h każdy. W teście NCAP zapewne złożyłyby się dużo bardziej, chociaż tutaj walą 50% przodu, a w NCAP 60%. Ogólnie rzecz biorąc, jadąc swoim B3 czuję się bezpiecznie, chyba że mi wyskakuje z przeciwka jakaś S-klasa, albo Saab, czy Volvo, to wtedy czuję się mały i bezbronny
[ Dodano: 2007-12-11, 02:24 ]
Szukając dalej, w Saabie na prawdę się nie pierniczą i nie oglądają się na pajaców z EURO NCAP, tylko robią swoje i widać tego efekty. Nawiasem mówiąc, oglądałem ostatnio rozebraną po wypadku nową Vectrę i byłem pod wrażeniem. To już nie Opel, to czysty Saab.
[ Dodano: 2007-12-11, 02:26 ]
To na prawdę oddaje prawdziwą wartość "bojową" samochodu. Te Saaby jadą po 60km/h każdy. W teście NCAP zapewne złożyłyby się dużo bardziej, chociaż tutaj walą 50% przodu, a w NCAP 60%. Ogólnie rzecz biorąc, jadąc swoim B3 czuję się bezpiecznie, chyba że mi wyskakuje z przeciwka jakaś S-klasa, albo Saab, czy Volvo, to wtedy czuję się mały i bezbronny
[ Dodano: 2007-12-11, 02:24 ]
Szukając dalej, w Saabie na prawdę się nie pierniczą i nie oglądają się na pajaców z EURO NCAP, tylko robią swoje i widać tego efekty. Nawiasem mówiąc, oglądałem ostatnio rozebraną po wypadku nową Vectrę i byłem pod wrażeniem. To już nie Opel, to czysty Saab.
[ Dodano: 2007-12-11, 02:26 ]
Totalna masakra :shock: :mrgreen: Niezły ten vw t3king86 pisze:to jest masakra http://pl.youtube.com/watch?v=BOFIt9iw1Fs&feature=related
http://pl.youtube.com/watch?v=Ukq-UUQAcZs&NR=1
- czester-11
- Forum Audi 80
-
- Forum Audi 80
a ja nie wiem czy u mnie jest PROCON-TEN, autko mam z 94 roku ale na tylnej szybie nie mialem takiej naklejki. Pozatym moja wersja audiolki to DESIGN i nie wiem czy one to mialy, moze mi ktos pomoc i jednoznacznie odpowiedziec czy u mnie ten system jest czy ne ???
W 96 roku mialem tez takie B4 1.9 TDI z 92 roku i tamto mialo PROCON-TENa (naklejke mialo na tylnej szybie)
W 96 roku mialem tez takie B4 1.9 TDI z 92 roku i tamto mialo PROCON-TENa (naklejke mialo na tylnej szybie)
- czester-11
- Forum Audi 80