[All] Czujniki parkowania
[All] Czujniki parkowania
czy ktoś ma czujnik parkowania? jak to sie sprawdza? który warto kupic? :?:
Ostatnio zmieniony 08 paź 2012, 23:28 przez robert 30, łącznie zmieniany 3 razy.
Zastanawiam się nad tym gadgetem dla niedzielnych kierowców, mimo że jeżdżę zawodowo 8-) .
Akurat w moim przypadku by się przydał ( kiepska widoczność do tyłu w coupejce), jakoś nie mam sumienia ciągle wyganiać żonę z auta w formie dodatkowego zabezpieczenia antykraszowego :lol:
Widziałem parę ciekawych propozycji na Allegro tylko zastanawiam się czy są warte swojej ceny :?:
Akurat w moim przypadku by się przydał ( kiepska widoczność do tyłu w coupejce), jakoś nie mam sumienia ciągle wyganiać żonę z auta w formie dodatkowego zabezpieczenia antykraszowego :lol:
Widziałem parę ciekawych propozycji na Allegro tylko zastanawiam się czy są warte swojej ceny :?:
ja tez jeżdze zawodowo ale parkingi są tak ciasne ze właśnie zaczełem nad tym gadżetem zastanawiać .jeden mi się spodobał http://moto.allegro.pl/item168355293_cz ... _90st.html
- Doc
- Administrator
- Imię: Andrzej
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.0 ABK
- Kontakt:
zobacz swój tytuł tematu a następnie zajrzyj pod ten adres viewtopic.php?t=261
jak już przeczytasz edytuj swój pierwszy post i zmien
jak już przeczytasz edytuj swój pierwszy post i zmien
Mam czujniki parkowania od pół roku, zakładałem sam, a dałem 120 zł. to chyba mniej niż naprawa lub nowy zderzak. Wyświetlacz mam zabudowany w obudowie silnika szyberdachu wiec blisko lusterka wstecznego.
Tak się przyzwyczaiłem że rzadko spoglądam w lusterko.
Wyświetlacz pokazuje z ktorej strony jest przeszkoda i jak daleko.
Moje czujniki wykrywają przeszkodę od 1.7 metra, od 1.3 zaczyna pikać a jak dojadę na 40 cm. ciągły sygnał. tzw. martwa strefa.
Super sprawa bardzo pomaga w parkowaniu, poleciłem je kilku osobą i wszystkie są bardzo zadowolone.
Właśnie że zastąpi, czujniki są na zderzaku wiec dokładniej określają odległość niż oko.jarema pisze:Przydatna sprawa ale oka kierowcy nie zastąpi
Moje czujniki wykrywają przeszkodę od 1.7 metra, od 1.3 zaczyna pikać a jak dojadę na 40 cm. ciągły sygnał. tzw. martwa strefa.
Super sprawa bardzo pomaga w parkowaniu, poleciłem je kilku osobą i wszystkie są bardzo zadowolone.
A co będzie jak czujnik nie zadziała ?kubik pisze:Mam czujniki parkowania od pół roku, zakładałem sam, a dałem 120 zł. to chyba mniej niż naprawa lub nowy zderzak. Wyświetlacz mam zabudowany w obudowie silnika szyberdachu wiec blisko lusterka wstecznego.
Właśnie że zastąpi, czujniki są na zderzaku wiec dokładniej określają odległość niż oko.jarema pisze:Przydatna sprawa ale oka kierowcy nie zastąpi
Pewnie nowy zderzak