[80 b3] montaż zbiornika paliwa
- zawodnik88
- Forum Audi 80
Jeszcze jedna rzecz mnie ciekawi ? przy zbiorniku tym plastikowym który już gości u mnie w bagażniku jest razem z nim taka listwa plastikowa do której lecą 2 weże ze zbiornika ? W moim starym metalowym baku wychodził ze zbiornika tylko jeden waż . teraz niewiem czy to plastikowe coś jest wogóle potrzebne dodam że pod maską mam pojemnik z węglem aktywnym
oto fotka tego czegoś które zamontowałem identycznie jak w tym b3 z którego pochodzi zbiornik . jest to podwieszone pod półką
Uploaded with ImageShack.us
oto fotka tego czegoś które zamontowałem identycznie jak w tym b3 z którego pochodzi zbiornik . jest to podwieszone pod półką
- zawodnik88
- Forum Audi 80
jest to zbiorniczek rozprężający,zawodnik88 pisze:teraz niewiem czy to plastikowe coś jest wogóle potrzebne dodam że pod maską mam pojemnik z węglem aktywnym
idą trzy węże te co widać jeden z nich idzie do spodu zbiornika drugi idzie do góry zbiornika a z drugiej strony jest trzeci wąż który idzie też do góry zbiornika.zawodnik88 pisze: jest razem z nim taka listwa plastikowa do której lecą 2 weże ze zbiornika
- zawodnik88
- Forum Audi 80
to by się zgadzało a co on ma za zadanie?ysiul pisze:jest to zbiorniczek rozprężający,zawodnik88 pisze:teraz niewiem czy to plastikowe coś jest wogóle potrzebne dodam że pod maską mam pojemnik z węglem aktywnymidą trzy węże te co widać jeden z nich idzie do spodu zbiornika drugi idzie do góry zbiornika a z drugiej strony jest trzeci wąż który idzie też do góry zbiornika.zawodnik88 pisze: jest razem z nim taka listwa plastikowa do której lecą 2 weże ze zbiornika
- zawodnik88
- Forum Audi 80
- zawodnik88
- Forum Audi 80
pod wieczór sprawdze i podam wymiarykonrad pisze:Mocno się zastanawiam czy sobie takiej "dziury nie zamontować". Czy mógłbym prosić o podanie wymiarów w cm tego otworu? (nie mam ETKI niestety więc nie mam jak sprawdzić). Interesuje mnie wysokość i szerokość otworu.
Z góry dzięki
[ Dodano: 2011-03-08, 17:52 ]
wysokośc 34cm
szerokość 20cm
Zawodnik88 bardzo dziękuję za szybką odpowiedź:)zawodnik88 pisze: [ Dodano: 2011-03-08, 17:52 ]
wysokośc 34cm
szerokość 20cm
Wnioskuję zatem, że deska snowboardowa powinna się spokojnie zmieścić. Z reguły szerokość deski to ok 25/26cm więc zostaje jeszcze z 7/8cm luzu
Teraz nasunęło mi się jeszcze tylko pytanie: Czy worek "na narty" jest zwężany "ku końcowi" czy na całej długości ma taką samą wysokość ok. 34 cm?
- zawodnik88
- Forum Audi 80
worek jest na całej długości taki sam tylko przy końcu jest z 5 cm zaokraglenia po prostu ładnie zszytekonrad pisze:Zawodnik88 bardzo dziękuję za szybką odpowiedź:)zawodnik88 pisze: [ Dodano: 2011-03-08, 17:52 ]
wysokośc 34cm
szerokość 20cm
Wnioskuję zatem, że deska snowboardowa powinna się spokojnie zmieścić. Z reguły szerokość deski to ok 25/26cm więc zostaje jeszcze z 7/8cm luzu
Teraz nasunęło mi się jeszcze tylko pytanie: Czy worek "na narty" jest zwężany "ku końcowi" czy na całej długości ma taką samą wysokość ok. 34 cm?
zakładaj kolego i pochwal się jak bedzie gotowe!
- zawodnik88
- Forum Audi 80
Ustnik prawdopodobnie jest do tego, że ja włoży się do worka ośnieżone narty to po przejażdżce w ciepłym wnętrzu samochodu nazbiera się woda w worku a to jest "zawór" dzięki, któremu można ją wylać.
Jeżeli chodzi o pasek to domyślam się, że jak przewozimy np. 2 lub 3 pary narto to można je "ścisnąć razem" tym paskiem i ładunek w postaci nart jest stabilniejszy.
Może się mylę ale takie zastosowanie tych "gadżetów" jest najbardziej logiczne
Pozdrawiam
Jeżeli chodzi o pasek to domyślam się, że jak przewozimy np. 2 lub 3 pary narto to można je "ścisnąć razem" tym paskiem i ładunek w postaci nart jest stabilniejszy.
Może się mylę ale takie zastosowanie tych "gadżetów" jest najbardziej logiczne
Pozdrawiam
- zawodnik88
- Forum Audi 80