[B4 ABC] problem z parowaniem szyby
- Pieterb
- Forum Audi 80
- Imię: Piotr
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 2.0 ABK+lpg
no tak właśnie pomyślałem też i o tym ale ja też używam a nic takiego nie ma u mnie miejsca, chyba że trzeba by bardzo dużej ilości użyćJarewa pisze:A nie pomyślałeś ze może od środków czyszczących pielęgnujących środek (deska boczki itd?)no to nie wiem ale skądś ten zielony nalot musi się brać a nie bierze się z kosmosu
- hudy
- Forum Audi 80
- Imię: Robert
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.0 ABT
- Kontakt:
Dorota to że nagrzewnica jest wymieniona to nie znaczy że nie cieknie. Sąsiad wymieniał już dwa razy w przeciągu roku. Niestety ale nawet nowa i dobrej firmy może po chwili puszczać. Druga sprawa jest taka że nie musi być mokrej tapicerki jak puszcza nagrzewnica. Ja na uszkodzonej nagrzewnicy jeździłem kilka lat. Dopiero wyjazd nad morze zmusił mnie do wymiany kiedy to podczas jazdy gdy wzeszło słońce szyby tak parowały ze nie dało się prowadzić. Wcześniej raz za czas musiałem przeczyścić szybę bo była tłusta i po włączeniu ciepłego nawiewu czuć było przez 10 sekund płyn chłodniczy.A płynu ubywało może 200ml na kilka miesięcy.
Po wyjęciu nagrzewnicy z ciekawości podłączyłem ją pod kompresor i puściłem ciśnienie. Malutkie bąble pojawiły się dopiero powyżej 1 bara wcześniej nic nie wyciekało.
Jeśli masz tłustą szybę to na bank nagrzewnica nie ma innej opcji. No chyba że myjesz ja jakąs szmatą po woskowaniu <ok>
Po wyjęciu nagrzewnicy z ciekawości podłączyłem ją pod kompresor i puściłem ciśnienie. Malutkie bąble pojawiły się dopiero powyżej 1 bara wcześniej nic nie wyciekało.
Jeśli masz tłustą szybę to na bank nagrzewnica nie ma innej opcji. No chyba że myjesz ja jakąs szmatą po woskowaniu <ok>
Tak czytam wasze posty i zauważam że w sumie u mnie podobny problem z wilgocią w kabinie... kiedyś kładłem woreczki z ryżem pod siedzenia żeby wilgoć wyciągały ale nie dawało to zbytnio rezultatu. Wiosną ostro sciągam deske czyszcze wszystko pod deska, wymieniam wywalam nagrzewnice wstawiam klime, susze dywan i wygłuszenia ... myśle że to powinno pomóc