[ B4 ] Zamarzające wycieraczki.
[ B4 ] Zamarzające wycieraczki.
Witam podczas jazdy przy niskich temperaturach wycieraczki zamarzają i nie dociskają do szyby po środku jak zaznaczyłem na fotce. Wycieraczki mam firmy bosch może pół roczne, można jakoś rozwiązać ten problem :?: czy tylko zostaje czyszczenie z lodu żeby zaczły dociska do szyby. Może macie jakiś sposób :?: Zastanawiam się nad takimi wycieraczkami czy nie będą lepiej dociskać i nie będą zamarzać :
http://allegro.pl/wycieraczki-bosch-mul ... 56193.html
http://allegro.pl/wycieraczki-bosch-mul ... 56193.html
Kolego raczej nie będą moim zdaniem ja mam zwykłe bosha i u mnie jest ok ale moze oderwales ich od szyby jak były przymarzniete i sie zrobił ubytek na gumie i moze przez to nie dociska a pozatym wiadomo ze lodu Ci nie zbiara i beda podskakiwac na lodzie i dalej nie zbierze, a pozatym moze pora wymienic na nowe
Właśnie jak ich nie rozruszam to nie równo dociskają i zostaje potem na szybie niezebrany śnieg itp. Idzie to jakoś przesmarować, nasmarować może czymś psiknąć żeby nie sztywniały te ramiona które dociskają.Ostatnio przy tej pogodzie to przystanki se musiałem robić bo cholery przymarzły i na środku nie brały i była zła widoczność przy opadach śniegu środek szyby był rozmazany :evil: Jak oklupałem z lodu i śniegu zaś było gitIC69 pisze: to również trzeba nimi trochę powyginać, żeby równo dociskały.
- IC69
- Przyjaciele
- Imię: Irek
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Avant quattro
- Silnik: 2.8 AAH
Nie wiem, nigdy czegoś takiego nie robiłem. Spróbuj może nasmarować to jakąś wazeliną i podnieś ramiona wycieraczek trochę wyżej na szybę, tak aby nagrzewały się od nadmuchu.joandaw pisze:Idzie to jakoś przesmarować
Ja ze swoimi podczas jazdy nie mam problemu, tylko po dłuższym postoju muszę je trochę pogimnastykować.
zaopatrzyłem się także w płaskie wycieraczki biedronkowe co prawda ale jak narazie nie mam z nimi żadnego problemu :mrgreen: trzeba czasami też z nich troche lodu obić ale bardzo rzadko <ok>
Ostatnio zmieniony 16 gru 2010, 22:47 przez siejek, łącznie zmieniany 1 raz.
u siebie też mam 530mm i 530mm i jest dobrze, tzn prawa odstaje tylko samym końcem ok 3-4 cm a potem już dobrze zbiera z całej szyby, kupiłem kiedyś 480mm i była za krótka w czasie deszczu miałem za małe pole widzenia w prawą stronę więc wole niech kilka cm odstaje od szyby ale za to zgarnia mi wyżej <ok>
- Motostacja pl
- Forum Audi 80
- Imię: Motostacja PL
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan quattro
- Silnik: 2.8 AAH
- Kontakt: