[ALL] How-To: Przełącznik zespolony (kierunki i światła).
-
- Forum Audi 80
Witam Panowie, mam sprawe do was odnośnie tego tematu. Rozebrałem cały pająk od swiateł wg tego super zrobionego schematu ze zdjeciami co i jak, i niestety przy zdejmowaniu hamulca (taki kawałek plastiku) ułamał sie jego wąski kawałek. W zwiazku z tym przełacznik nie bedzie działał jak nalezy. Chciałem was zapytac czy nie posiada ktos na zbyciu zepsutego przełącznika lub własnie takiego hamulca? Może ktos wie czy mozna cos takiego dokupić albo czyms to zamienic? Dołaczam zdjecie, na którym zaznaczyłem hamulec i zaznaczyłem miejsce, w którym sie ułamał. Zdjecie trzeba powiekszyc. Ma ktos cos takiego lub jakies propozycje?
-
- Forum Audi 80
-
- Forum Audi 80
-
- Forum Audi 80
-
- Forum Audi 80
Niki20, aha czyli Ty masz taki jeden pajak w całosci lewa i prawa strona? Czyli przelacznik wycieraczek (prawy) połączony z przełacznikami swiateł (lewy)? Bo podobno sa rózne rodzaje, albo całosciowe albo dzielone czyli osobne do swiatel i do wycieraczek. Ja w sumie nie wiem jaki mam bo jeszcze tego nie rozbieralem. Mam audi 1,9 TDI sedan z '92r wiec pewnie taki sam mamy pajak, ale to bede musial sprawdzic jeszcze w takim razie.
-
- Forum Audi 80
chciałbym cos wnieśc do tematu
nie trzeba kupować hamulca lub od razu całego pająka . sam też go wczoraj rozbierałem i pękła ta stopka od hamulca i zrobiłem takie "buta" z blaszki aluminiowej o szerokości hamulca zeby go sklieić z hamulcem i naprawde sie sprawdziło. do klejenia użyłem dwuskłądnikowego kleju i na 20 min zamocowałem owy hamulec w imadle zeby dobrze złapało. polecam
nie trzeba kupować hamulca lub od razu całego pająka . sam też go wczoraj rozbierałem i pękła ta stopka od hamulca i zrobiłem takie "buta" z blaszki aluminiowej o szerokości hamulca zeby go sklieić z hamulcem i naprawde sie sprawdziło. do klejenia użyłem dwuskłądnikowego kleju i na 20 min zamocowałem owy hamulec w imadle zeby dobrze złapało. polecam
-
- Forum Audi 80
dobrze ze podzieliłes sie z nami takim rozwiazaniem przyda sie nie tylko mi ale i innym, bo przy rozbieraniu pajaka to mysle ze bardzo latwo kazdemu moze sie ułamac ja probowalem swoj skleic ale to nic nie da:)
[ Dodano: 2010-01-25, 22:20 ]
Pytanie do kolegow ktorzy rozbierali i naprawiali pajaka lewego od swiatel i kierunków. Rozebralem go i skleilem ten hamulec plastikowy wg. patentu forumowicza SZUMA2, no i teraz pytanie, czy jak przeczyscilem sobie wszystkie styki miedziane papierkiem to trzeba je i caly mechanizm jakims smarem smarowac czy lepiej na sucho zostawic bo nie jestem pewien
[ Dodano: 2010-01-25, 22:20 ]
Pytanie do kolegow ktorzy rozbierali i naprawiali pajaka lewego od swiatel i kierunków. Rozebralem go i skleilem ten hamulec plastikowy wg. patentu forumowicza SZUMA2, no i teraz pytanie, czy jak przeczyscilem sobie wszystkie styki miedziane papierkiem to trzeba je i caly mechanizm jakims smarem smarowac czy lepiej na sucho zostawic bo nie jestem pewien