Sklep Ipart
części samochodowe
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl

felgi - sklep internetowy ucando.pl

Ciekawostka - rolety na tablice rejestracyjne

Wszystko co nie pasuje do w/w kategorii a powinno być w dziale "Techniczne"
Awatar użytkownika
kaczaza5
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: kaczaza5 » 08 maja 2009, 17:42

Jak powszechnie wiadomo dobry sposób na "gołębnik" nie jest złym sposobem :mrgreen:

leszek_smialy
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: leszek_smialy » 08 maja 2009, 18:08

Siekiera też działa ale trzeba uważać na "obywatelsko-donosicielską postawę :roll: " http://www.roadlook.pl/aktualnosci/bart ... radar.html

spaykee
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Imię: Krzysztof
Model: Audi 80 B4
Nadwozie: Avant
Silnik: 2.0 ABK
Kontakt:

Post autor: spaykee » 08 maja 2009, 19:42

leszek_smialy,
Przypadki dewastacji urządzeń już się zdarzały i będą się zdarzały nadal. Szkoda tylko, że na naprawę - szczególnie w przypadku nieustalenia sprawcy - poświęcać trzeba znaczne środki finansowe, które by mogły służyć rzeczywiście poprawie bezpieczeństwa na drogach...
szczera prawda...

Hawker

Post autor: Hawker » 10 maja 2009, 17:04

tablica tablicą a co z naklejką na szybie?
Kolega ostatnio sprawdzał nowo postawiony foto radar czy nie jest to atrapa... i co?
Zakrył tablice, przejechał, flash trzasnął a on happy ze zrobil test no i go nie złapią bo przecież zakrył tablice!

A tu ZONK! zoom oraz sama optyka jest fenomenalna w tych foto-radarach (stad tak wielka ich cena) i zdjeli naklejke na szyvie z numerem rejestracji = KAPLICA!

<do bani>

Awatar użytkownika
Michalsc
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: Michalsc » 11 maja 2009, 22:23

A tam, naklejke można zakryć czymkolwiek, ubrudzić szybę, jak już ktoś wcześniej pisał- dać sobie ulotkę za wycieraczkę, a ja w swoim nakleiłem naklejkę tak, że nie normalnie jest widoczna, ale jak podniose lekko wycieraczkę, to jest zasłonięta a wycieraczka nie opada :)

Audi 80 Polska
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Imię: Andrzej Cz
Nadwozie: Sedan quattro
Silnik: 2.8 AAH

Post autor: Audi 80 Polska » 12 maja 2009, 00:18

Po co zasłaniać tablice żeby uniknąć mandatu, wystarczy nawigacja z wrzuconymi punktami POI z fotopułapkami stacjonarnymi, miejscach ustawiania przenośnych i miejscach suszenia. Jak narazie takie coś w Polsce nie jest zabronione.

ysiul
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Kontakt:

Post autor: ysiul » 12 maja 2009, 13:28

Słyszałem opinie że CB radio jest juz przestarzałe ale jednak jest ono wciąż nie zastąpione z kilku powodów:
:arrow: inni Cie poinformują o policji(tego nie zrobi antyradar jeśli stoją z lornetką)
:arrow: powiedzą czy jest aktywna fotka
:arrow: powiedzą o utrudnieniach w ruchu
:arrow: pomogą znaleźć jakieś miejsce
i to za już stosunkowo nie wielką kwotę a jest ono bardzo przydatne a jeśli chodzi o
jerry84 pisze:Ostatnio postawili trzy nowe fotoradary na trasie Międzyrzec Podlaski - Biała Podlaska
to już jest przegięcie :evil:

Audi 80 Polska
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Imię: Andrzej Cz
Nadwozie: Sedan quattro
Silnik: 2.8 AAH

Post autor: Audi 80 Polska » 12 maja 2009, 14:05

ysiul pisze:[...] a jeśli chodzi o
jerry84 pisze:Ostatnio postawili trzy nowe fotoradary na trasie Międzyrzec Podlaski - Biała Podlaska
to już jest przegięcie :evil:
Zrobili nową drogę ale żeby nie było kierowcom za dobrze to naćkali ją foto-pułapkami. Kilka miesięcy temu jak jechałem tą trasą to po raz pierwszy widziałem fotoradar który stał poza obszarem zabudowanym :shock: (albo to anomalia albo za mało widziałem albo przeoczyłem białą tablicę albo tam jest jakiś speed limit który też przeoczyłem)

Awatar użytkownika
Zayebatsu
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: Zayebatsu » 12 maja 2009, 20:05

Ej państwo jakoś na nas musi zarabiać podatki to przecież zamało. Heh :-/ niedługo będzie tak że stawiać będą jeden obok drugiego by waliły kilka fotek za jednym razem więcej kasy ściągną.

rav87
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: rav87 » 19 maja 2009, 22:05

Macie tu przykład fotki od tyłu. Ta zasłonka na tył też jest? ;-)
200zł i 4pkt...

UKI_XX
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: UKI_XX » 19 maja 2009, 23:33

najlepszym sposobem na fotoradar jest zwolnić ;-) tylko jak postawią gdzieś w krzakach to jest problem i bardzo przydaje się CB ;-)
zakrywanie tablic na wiele się nie zdaje gdy za nami jedzie jakieś sreberko :evil:

co do poprawy bezpieczeństwa to zgoda, jak jest duży ruch taki fotoradar zmusza do wolniejszej jazdy i jest bezpieczniej tylko że często stawiają w takim miejscu że albo nie ma tam prawie w ogóle ruchu albo okresowo, przecież jak jedzie się np. w nocy gdzie nie ma żywej duszy na drodze to jakby człowiek przeleciał te 70 czy 80 to nic by się nie stało a tak musi hamować a potem znowu się rozpędzać i przeważnie jak minie się fotoradar to prawa noga ląduje na gazie :mrgreen:

a kasa z tych wszystkich mandatów nie idzie na drogi tylko na nowe radiowozy i do kieszeni wysoko postawionych ludzi, przecież jednemu 500, drugiemu 500 i następne sreberko śmiga po drogach i dość szybko się zwraca :mrgreen:

a przecież jakby rzucili na nowy dywanik to na pewno byłoby bezpieczniej a szczególnie przy skrzyżowaniach gdzie takie wyboje znacznie wydłużają drogę hamowania nie mówiąc już o niszczeniu zawieszenia w samochodzie, dodatkowo jak ludzie stoją na przystankach i pada deszcz to jak jedzie taki pojazd i są koleiny to ten co stoi bliżej ma darmowy prysznic :-/

niestety nasza polityka dróg jest taka że zrobić byle jak i potem remontować i brać z tego kasę a u naszych zachodnich sąsiadów jest tak że jak zrobią kaszanę to nie dość że za to płacą karę to jeszcze zwijają to co zostawili i to na własny koszt także im się nie opłaca robić byle jak a u nas jest na tym niezły interes <ok>

Awatar użytkownika
Skuciok
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Imię: Sebastian
Nadwozie: Sedan
Silnik: 2.0 ABT
Kontakt:

Post autor: Skuciok » 22 maja 2009, 13:34

Przypadkowo natrafiłem na allegro na gościa http://www.allegro.pl/my_page.php?uid=12759144

Sprzedaje proste i sprytne urządzonko które jeśli by się rozpowszechniło ma szansę wyprzeć z użytku cb radio jako "antymiśka". Jest całkowicie legalne, działa na zasadzie transmisji danych gprs oraz gps'u. Oczywiście musisz zwolnić ale przynajmniej wiesz kiedy.
Poczytajcie stronę co tam gość pisze i popatrzcie na filmiki:

http://www.youtube.com/watch?v=8mhTYSRo-8w
http://www.youtube.com/watch?v=XttvIMGONFY
http://www.tvn24.pl/28377,1595884,0,1,i ... omosc.html

Miał już ktoś z tym do czynienia? Bo powiem szczerze że korzystanie z nawigacji z punktami POI takich efektów nie daje, punkty POI są mocno nieaktualne.

PS. Temat otwarli na moją prośbę, więc od siebie proszę o nie "bicie piany" więcej bo będzie musiała przyjechać śmieciarka i posprzątać ;-)

Awatar użytkownika
spiczi
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Kontakt:

Post autor: spiczi » 22 maja 2009, 19:41

Sposób na fotoradar:
Prosze: http://www.rzeszowiak.pl/389109/boisz-s ... razem.html <ok> Jak zrobią fotke z tyłu to działa :mrgreen:

Ps. nie próbowałem. Mam na koncie jeden mandat- suszarka(72Km/h na 50km/h 4 lata temu)

pecet
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Kontakt:

Post autor: pecet » 22 maja 2009, 21:16

Sposób na fotoradar: Przed każdym fotoradarem jest znak z informacją o tym, jeśli taki zobaczysz zwolnij do przepisowej prędkości.

Awatar użytkownika
jerry84
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: jerry84 » 23 maja 2009, 17:28

pecet pisze:Sposób na fotoradar: Przed każdym fotoradarem jest znak z informacją o tym, jeśli taki zobaczysz zwolnij do przepisowej prędkości.
Tak? tylko, że jakoś jeszcze nie widziałem, żeby policja ustawiając fotkę na trójnogu rozstawiała do tego znaki, no chyba, że Lublin jest pod tym względem zacofany i w innych miastach stawiają też znaki?

ODPOWIEDZ

Wróć do „Inne”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl