Ciekawostka - rolety na tablice rejestracyjne
Ciekawostka - rolety na tablice rejestracyjne
Polak potrafi hehe
KLIK1
KILK2
KLIK3
tylko, zostaje jedno ale, mianowicie cena... jest zaporowa ponad 600 zł jak na razie. Czas pokaże, jak szybko to się rozprzestrzeni na całą Polskę a wtedy pewnie potanieje ta automatyczna roleta.
KLIK1
KILK2
KLIK3
tylko, zostaje jedno ale, mianowicie cena... jest zaporowa ponad 600 zł jak na razie. Czas pokaże, jak szybko to się rozprzestrzeni na całą Polskę a wtedy pewnie potanieje ta automatyczna roleta.
Ostatnio zmieniony 28 paź 2012, 14:46 przez audico, łącznie zmieniany 1 raz.
Już to widziałem i gadałem ze znajomym z drogówki i mówił, że powstają fotoradary, które robią zdjęcia w takiej jakości, że odczytują numer rej. z naklejki na szybie.
A poza tym to bardzo głupi ten sprzęcik. Skoro wiem gdzie jest dany fotoradar to taniej, bezpieczniej i mądrzej jest zwolnić przed nim i jechać dozwoloną prędkością.
Co to za satysfakcja zakryć tablicę przed fotoradarem ustawionym w wiadomym miejscu i cisnąć gaz?
Co innego na trasie gdzie nie znasz ich rozmieszczenia, ale wtedy pozostaje jechać cały czas z zasłoniętą tablicą aby uniknąć wpadki...
A poza tym to bardzo głupi ten sprzęcik. Skoro wiem gdzie jest dany fotoradar to taniej, bezpieczniej i mądrzej jest zwolnić przed nim i jechać dozwoloną prędkością.
Co to za satysfakcja zakryć tablicę przed fotoradarem ustawionym w wiadomym miejscu i cisnąć gaz?
Co innego na trasie gdzie nie znasz ich rozmieszczenia, ale wtedy pozostaje jechać cały czas z zasłoniętą tablicą aby uniknąć wpadki...
Już za samo posiadanie (zamontowanie) tego urządzenia mozna sobie narobić kłopotów. Dokladnie jak z antyradarami. Tak jak pisze w tychże filmikach ze zasłanianie rejestracji jest prawnie zabronione. Pozatym uważam ze za takie urzadzenia powinni zamykac do więzienia jak sie domyślam na pewno nie znajdzie to zastosowania tylko przeciw fotoradarom.
W koncu ktoś wpadnie na pomysl zeby napadać na banki czy kraść paliwo lub coś jeszcze gorszego.
Pozatym co da załoniecie rejestracji z przodu ? skoro jest jeszcze naklejka na szybie, a obecne radary robią bardzo dokladne zdjęcia nawet tej naklejki na szybie i/lub twarzy kierowcy.
poczytajcie o tym http://www.peektraffic.nl/page/654
mam znajomego co pracuje w tej firmie kiedyś z nim o tym rozmawialem i powiedział ze ten fotoradar jest "trudny do oszukania" :roll:
W koncu ktoś wpadnie na pomysl zeby napadać na banki czy kraść paliwo lub coś jeszcze gorszego.
Pozatym co da załoniecie rejestracji z przodu ? skoro jest jeszcze naklejka na szybie, a obecne radary robią bardzo dokladne zdjęcia nawet tej naklejki na szybie i/lub twarzy kierowcy.
poczytajcie o tym http://www.peektraffic.nl/page/654
mam znajomego co pracuje w tej firmie kiedyś z nim o tym rozmawialem i powiedział ze ten fotoradar jest "trudny do oszukania" :roll:
-
- Forum Audi 80
- Imię: Andrzej Cz
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan quattro
- Silnik: 2.8 AAH
Jak pokazywali to urządzenie na TVN Turbo to także zasugerowali jak zasłonić tą naklejkę – przy użyci ulotki „reklamowej” odpowiednio włożonej za wycieraczkę.widmo pisze:Pozatym co da załoniecie rejestracji z przodu ? skoro jest jeszcze naklejka na szybie, a obecne radary robią bardzo dokladne zdjęcia nawet tej naklejki na szybie i/lub twarzy kierowcy.
Odezwali się prawi obywatele Polski którzy nigdy nikogo nie zrobili w ch** i nigdy ale to nigdy państwa nie zrobią w balona... hahahahahaha posikałem sie... przepraszam
aaaaa i pewnie jak was policja zatrzymuje to na klate przyjmujecie mandaty, nigdy nie prosicie o zmniejszenie albo o pouczenie ( ale pewnie takie sytuacje nie maja miejsca bo jeździcie przepisowo)...
Dla mnie wynalazek 1 klasa, tylko trzeba mieć 600/1200 złoty <ok>
aaaaa i pewnie jak was policja zatrzymuje to na klate przyjmujecie mandaty, nigdy nie prosicie o zmniejszenie albo o pouczenie ( ale pewnie takie sytuacje nie maja miejsca bo jeździcie przepisowo)...
Dla mnie wynalazek 1 klasa, tylko trzeba mieć 600/1200 złoty <ok>
zeby nie bylo przegiecia z fotoradarami to nie bylo by takiego wynalazku... Juz tak czasami je maskuja rozstawiaja w takich miejscach ze nie masz szans go zobaczyc albo zareagowac, a kto jezdzi przepisowo 50km/h albo 90km/h... Niech juz sobie beda te radary ale oznakowali by je tak jak w anglii, wielkie zolte puchy i linie na drodze od = do gdzie jest dokonywany pomiar
kradzieże paliwa to nic ... gorzej jak zorganizowane grupy przestępcze się za to wezmą ... nie potrafię sobie wyobrazić bardziej czarnego scenariusza. :roll:gniado pisze:kradzież paliwa to chyba będzie nagminna...
Każdy ma jakieś grzeszki i wykroczenia.labek pisze:Odezwali się prawi obywatele Polski którzy nigdy nikogo nie zrobili w ch** i nigdy ale to nigdy państwa nie zrobią w balona