[All] Ile palą nasze autka ?
- pawelrybak15
- Forum Audi 80
- Kontakt:
to ciekawe co ja mam za skrzynie wtedy musze zerknąc do bagażnika do wlepy ale dla przykładu 100 km\h 3 tyś obrotów... i to sprawdzane na gpsie. :roll: bo poza CCE i CDY jest jeszcze CGT i może taką właśnie mam skoro tamte sa długimi skrzyniami
najdłuższą skrzynie to ja miałem w 1.8 jn ;d na 4 biegu 190 km\h i piątka i wtedy te 200 się leciało po autostradzie i było trochę przed 4 tyś obrotów:D idealna skrzynie na trasy ale do wyprzedzania tira to się leciało z 5 biegu na 3 a żeby nie być gołosłowny b3 odkupiłem od kolegi EDD co sam moze to potwierdzić:P
najdłuższą skrzynie to ja miałem w 1.8 jn ;d na 4 biegu 190 km\h i piątka i wtedy te 200 się leciało po autostradzie i było trochę przed 4 tyś obrotów:D idealna skrzynie na trasy ale do wyprzedzania tira to się leciało z 5 biegu na 3 a żeby nie być gołosłowny b3 odkupiłem od kolegi EDD co sam moze to potwierdzić:P
- pawelrybak15
- Forum Audi 80
- Kontakt:
- ignac112
- Forum Audi 80
- Kontakt:
Jak ktoś coś ma do zdrowych abt :mrgreen:
Skrzynia CDY, paliwo: lotnicze hehe A tak serio to LPG, opony 195/65 R15, przy 100km/h gps pokazywał chyba 97. Jechałem w 4 albo 5 osób, bagażnik zapakowany do pełna, a każdy z pasażerów miał jeszcze coś na kolanach lub pod nogami Fakt, że przy tak długiej skrzyni trzeba trochę cisnąć auto, żeby szło, ale za to w mieście i w trasie można jeździć na 2 biegu (110km/h na PB) 8-)
Skrzynia CDY, paliwo: lotnicze hehe A tak serio to LPG, opony 195/65 R15, przy 100km/h gps pokazywał chyba 97. Jechałem w 4 albo 5 osób, bagażnik zapakowany do pełna, a każdy z pasażerów miał jeszcze coś na kolanach lub pod nogami Fakt, że przy tak długiej skrzyni trzeba trochę cisnąć auto, żeby szło, ale za to w mieście i w trasie można jeździć na 2 biegu (110km/h na PB) 8-)
to ja wolę tam swoją krótką skrzynie w ABT:d bardzo fajnie się napędza od świateł do świateł po mieście:D no ale na trasie słabo troche jechać ciągiem z większymi prędkościami....
pawelrybak15, auto od 3 lat na żyletki pocięte:P ale gdzieś na YT jest filmik z tą skrzynia bo szukałem kiedyś dla jakiegoś niedowiarka:D
pawelrybak15, auto od 3 lat na żyletki pocięte:P ale gdzieś na YT jest filmik z tą skrzynia bo szukałem kiedyś dla jakiegoś niedowiarka:D
- pawelrybak15
- Forum Audi 80
- Kontakt:
zależy kto czego oczekuje.... czy sprintu spod świateł do świateł wtedy krótka skrzynia się sprawdzi a w trasy długa tylko że wtedy osiągniecie prędkości autostradowych sporo zajmie a przy wyprzedzaniu tak samo trzeba machać biegami i dla tego krótka skrzynia według mnie na trasę do wyprzedzania jest lepsza bo nie trzeba redukować tylko na piątym biegu jestem wstanie bezstresowo wyprzedzić ciężarówkę itp a prędkość maksymalną o wiele szybciej osiągnę na krótkiej skrzyni.
- pawelrybak15
- Forum Audi 80
- Kontakt:
- Jarewa
- Forum Audi 80
- Imię: Jarek
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 2.0 ABT
Zobacz moje obrazki 5 przy krótkiej to to samo co 4 przy długiej ta sama prędkość ta sama moc. Wiec wystarczy zredukować i jest to samo.ślepak pisze:dla tego krótka skrzynia według mnie na trasę do wyprzedzania jest lepsza bo nie trzeba redukować tylko na piątym biegu jestem wstanie bezstresowo wyprzedzić ciężarówkę
Jarewa, właśnie:D zredukować(rozłączyć napęd zmienić bieg itp:P)... prędkość maksymalną którą ja osiągnę na 5 biegu u Ciebie trzeba zrobić na czwórce.... lub gdy chcesz wyprzedzić tira jadącego 70km\h u Ciebie do sprawnego tego manewru pewnie 3\4 bieg a u mnie bezstresowo piąty:) tak jak pawelrybak15, każda skrzynia ma swoje plusy i minusy i dyskusja mogła by trwać 20 stron bo każdy woli co innego:) a mi np do abt gdzie mocy nie ma za duzo mega pasuje krótka skrzynia i do zabawy po mieście od świateł do świateł.
- pawelrybak15
- Forum Audi 80
- Kontakt: