Opinie - Audi 100 a6 "C4"
- Motostacja pl
- Forum Audi 80
- Imię: Motostacja PL
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan quattro
- Silnik: 2.8 AAH
- Kontakt:
Wcześniej miałem golfa II 1,6D. W tamtych czasach marzyłem o Audi 80. W końcu udało się i jest wymarzona 80tka 1,6 TD Intercooler. Ale jak to często bywa z czasem potrzeba czegoś większego i mocniejszego. A że Audi nauczyło mnie komfortu, precyzji wykonania itp (audimaniakom nie muszę mówić o co chodzi :mrgreen: ) teraz do byle czego to ja się nie przesiądę. Rozmyślałem jeszcze nad Omegą B. Ceny podobne i auto ładne (często bardzo dobrze wyposażone) ale jednak to opel. Gorsza blacha - to po pierwsze, i te TDSy. Jakoś ludzie nie mają przekonania do tych silników. Jednak co Audi to Audi. Tak więc mam nadzieje że moje plany wypalą i na wiosnę będzie ładna C4 :mrgreen:
Zauważyłem, że 100 C4 są popularne głównie wśród taksówkarzy. Przy czym najczęściej oni jeżdżą 2,3E w gazie. Diesle są rzadkością. pewnie ze względu na zbyt duże spalanie w mieście. Co do komfortu to spotkałem się z opiniami, że te samochody mają więcej miejsca w środku od mercedesa 124, ale nie sprawdzałem tego.
- Oofol
- Forum Audi 80
- Kontakt:
Ja sam sie zastanawiam na d zmiana auta na C4 Avant. Auta sa bardzo fajne. Ceny - sa rozne ale jak dla mnie to nie wchodzi w rachube auto kupione w polsce - u nas to maja one po milionie przebiegu a szczgolnie 2.5tdi... ceny czesci sa drozsze w tym silniku ale w pozostalych podobne do cen w b4.
Ceny sa rozne ale w niemczech mozna za 2tys EUR kupic juz naprawde zdrowy model.
Ojciec ma piekna C3 Avanta R5 i powiem wam ze nie widzialem jeszcze auta ktoore mialo by tyle miejsca w srodku - C4 avant sie chowa!
Zobaczymy co czas przyniesie ale za 2 miechy moze bede posiadaczem C4 Avant 20. albo 2.0 16v
Ceny sa rozne ale w niemczech mozna za 2tys EUR kupic juz naprawde zdrowy model.
Ojciec ma piekna C3 Avanta R5 i powiem wam ze nie widzialem jeszcze auta ktoore mialo by tyle miejsca w srodku - C4 avant sie chowa!
Zobaczymy co czas przyniesie ale za 2 miechy moze bede posiadaczem C4 Avant 20. albo 2.0 16v