Opinie - Audi 100 a6 "C4"
Opinie - Audi 100 a6 "C4"
Przeglądałem ostatnio ogłoszenia i zastanawiam się czemu C4 nie odbiegają ceną od B4,a nawet można znaleźć sporo tańszych setek niż osiemdziesiątki i to ze świetnym wyposażeniem.
Nasunęło mi się pytanie jak w temacie.
Co Was drodzy panowie i panie powstrzymuje przed zakupem C4, przecież to inna klasa, przypuszczam,że komfort o niebo lepszy itp,itd,itp
Czyżby koszty utrzymania takiego bydlaka były znacznie większe niż poczciwych B3 i B4 ??
Może ktoś miał okazję jeździć jednymi drugim i zda sprawozdanie?? Zastanawia mnie także jaka jest różnica w długośći tych aut bo ten czynnik jest też istotny mieszkając w dużym mieście gdzie ciężko znaleźć miejsce do parkowania
Nasunęło mi się pytanie jak w temacie.
Co Was drodzy panowie i panie powstrzymuje przed zakupem C4, przecież to inna klasa, przypuszczam,że komfort o niebo lepszy itp,itd,itp
Czyżby koszty utrzymania takiego bydlaka były znacznie większe niż poczciwych B3 i B4 ??
Może ktoś miał okazję jeździć jednymi drugim i zda sprawozdanie?? Zastanawia mnie także jaka jest różnica w długośći tych aut bo ten czynnik jest też istotny mieszkając w dużym mieście gdzie ciężko znaleźć miejsce do parkowania
Ostatnio zmieniony 27 paź 2012, 22:25 przez Gerpi, łącznie zmieniany 1 raz.
Ja miałęm przyjemność jeździć C4 2,5 TDI. Bardzo fajny samochód. Sprzedałem go bo był już trochi zlochany, a ceny części, szczególnie do tego silnika są większe. Jeździ się bardzo fajnie, jest bardzo wygodny, ale bagażnik jak na tę wielkość autka mógłby być większy. Co do długości to jest ona sporo dłuższa od B4.
Rdzewieje - jak było bite i robione u jakiegoś Ziutka na podwórku. Podobnie jak B4. Jeżeli jest w oryginale albo dobrze zrobione to nie ma prawa rdzewieć. Zabezpieczone jest tak samo jak B4, albo nawet lepiejMIODEK pisze:Czy rdzewieje ? Tego nie był bym taki pewien.RaKo pisze:I rdzewieje jeszcze zapomniałeś dodać,czego nie można powiedzieć o B4 :mrgreen:
- Motostacja pl
- Forum Audi 80
- Imię: Motostacja PL
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan quattro
- Silnik: 2.8 AAH
- Kontakt:
Mój wujaszek ma C4 2,5 TDi. Pamiętam jak jechałem nią jakieś 2 latka temu. Ładnie to szło. Niby 115 koni na taką budę to nie tak dużo, ale samochodzik ładnie chodził. Potem miała spotkanie ze słupem energetycznym i od tamtego czasu tak ładnie już nie chodzi. Była u kilku mechaników partaczy z czego jeden zamontował jej pompę wtryskową jakoś odwrotnie. Nie wiem jak to możliwe ale tego dokonał. Z powodu tego wypadku wiem coś o częściach do tego samochodu. To nie tak popularny model jak 80 więc i części są do niego o wiele droższe. Dodam że ostatnio na allegro widziałem całą deskę rozdzielczą do Audi 80 za 40 zł a do C4 wujaszek dał 500 zł i to jeszcze musieliśmy po nią jechać do Łodzi. Za grill do maski (używany) koleś krzyczał wtedy 250 złotych :shock: Spory kłopot był też ze znalezieniem skrzyni biegów. W końcu gdzieś w Gdyni wuja kupił.
A tak ogólnie to taka wydłużona i poszerzona 80. Autko większe więc i komfort jest trochę większy. Sam nawet się zastanawiam nad taką C4 (oczywiście jak będzie waluta :mrgreen: ) A no i jeszcze są modele z 6-biegowymi skrzyniami.
A tak ogólnie to taka wydłużona i poszerzona 80. Autko większe więc i komfort jest trochę większy. Sam nawet się zastanawiam nad taką C4 (oczywiście jak będzie waluta :mrgreen: ) A no i jeszcze są modele z 6-biegowymi skrzyniami.
- RaKo
- Forum Audi 80
- Imię: Przemek
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 1.9 1Z
:oops: to pierwsze A6ki C4 rdzewieją i nie mówię o takich po naprawach tylko o korozji typu wypryski na prostych elementach podobnie jak w Mercedesie Sprinterze,pewnie niektórzy wiedzą o czym mówię.Z tą korozją to mój kolega uznany lakiernik tak mówi,jego cała rodzina jeździ audikami i jedno jest takie A6 C4 kóre mają od nowości :mrgreen:
Choć ogólnie auto bajer jest i klasa. :mrgreen:
Choć ogólnie auto bajer jest i klasa. :mrgreen:
Muszę sie przyznać że jestem zakochany :oops: w A6 C4 2.5 TDI 140 konnej i jeszcze quattro i w Avancie Miałem w tym roku zmieniać na właśnie taką. Ale szkoda mi mojej kochanej 80 bo serduszko jeszcze ładnie bije zawieszenie oryginalne prócz amortyzatorów przednich i postanowiłem jak moja B4 się rozkraczy to dopiero zmienię <ok> a co do rdzewienia to sie nie zgodzę mam w rodzinie dwie 100 C4 i zero rdzy czy to przypadek :roll: