Opinie - Audi 100 a6 "C4"
- melomarcin
- Forum Audi 80
Powiem wam tak panowie wcześniej jeździłem Coupe 2.3 ośka teraz od niedawna posiadam 100 2.8 quattro i wrażenia z jazdy nie porównywalne z B4, komfort o niebo lepszy w środku dużo duo ciszej więcej miejsca, inaczej się prowadzi. Wygląda to tak jak przesiadka z poloneza na B4. Mogę powiedzieć o porównaniu ponieważ mam w domu i nieraz jeżdżę B4 2.0 ABT i ten samochód od 100 różni się i to dużo. Z częściami nie powiedział bym, że są dużo droższe, może jeżeli chodzi o tylny zawias to tak, mało zamienników a i ceny ich są większe. Części typu uszczelki paski są w podobnych cenach, a klasa samochodu całkiem inna.
- Motostacja pl
- Forum Audi 80
- Imię: Motostacja PL
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan quattro
- Silnik: 2.8 AAH
- Kontakt:
- goldi j51
- Forum Audi 80
- Imię: Robert
- Model: Audi A6
- Nadwozie: Sedan
- Kontakt:
koledzy śmigający audi ode mnie z wrocka niedawno zakupili A6 C4 2,5 tdi rocznik 96 kombi po opłatach wyszło ponad 15 tyś zł oczywiście pełne wyposażenie spalanie tego autka jeżdząc po Wrocławiu w korkach to około 8 do 9 litrów ropy według mojej skromnej opinii autko jest bardzo dobrym stanie na aluskach a ceny tak jak piszesz są naprawde rozbieżne i trzeba by się zastanowić czy w diesel się opłaca przy tym spalaniu czy nie lepiej jakaś benzyka z gazownią
- Motostacja pl
- Forum Audi 80
- Kontakt:
Z tym spalaniem to różnie bywa. Generalnie nie można patrzeć na to że przy jeździe po mieście spalił tak dużo, bo i mój 1,6 TD jak jeździłem dużo po mieście na małych odcinkach to też łyknął ponad 7 co nie znaczy że jest to paliwożerne autko. Benzyna o podobej mocy przy tym samym stylu jazdy łykła by mi pewnie ponad dychę. Do jazdy po mieście przeznaczone są małe autka z małymi silnikami, tylko takie będą w miarę oszczędne, każde inne auto spali swoje i nie ma innego wyjścia.
- Motostacja pl
- Forum Audi 80
- Kontakt:
Zależy też z jakiego powodu ktoś krzyczy sobie te 5-6 tyś. Jeśli dlatego że silnik jest zajechany a auto konkretnie zaniedbane to faktycznie i się nie opłaci. Ale jeśli auto jest zaniedbane z tego, względu że ktoś go nie mył, nie czyścił, wymaga jakiś tam remontów typu wymiana tulei itp i do tego jakieś lekkie remonty blacharsko-lakiernicze to może to być i opłacalne. Zwłaszcza że wszystko jestem w stanie zrobić sam, łącznie z blacharką i sprawami lakierniczymi... Tata spawacz, wuja lakiernik.... :mrgreen:ace pisze:za fajną C4 trzeba 10 tysiaków liczyć można i kupić za 5-6 ale w końcu i tak sie to nie opłaci