Opinie - Audi 80 b4 Diesel
Opinie - Audi 80 b4 Diesel
Witam za pewien czas mam zamiar kupić audi 80 b4 1.9 Diesel i mam kilka pytań.
1.Na co szczególnie zwracać uwagę przy kupnie ?
2.Czy to prawda że średnie spalanie auta to 6l na 100km?
3.Czy auto jest awaryjne?
4.Jaka jest cena części ?
5.Czy warto jeszcze kupować te auto , czy lepiej dołożyć troszkę i kupić jakiegoś diesla nowszego?
Z góry dzięki za odpowiedzi , Pozdrawiam:)
1.Na co szczególnie zwracać uwagę przy kupnie ?
2.Czy to prawda że średnie spalanie auta to 6l na 100km?
3.Czy auto jest awaryjne?
4.Jaka jest cena części ?
5.Czy warto jeszcze kupować te auto , czy lepiej dołożyć troszkę i kupić jakiegoś diesla nowszego?
Z góry dzięki za odpowiedzi , Pozdrawiam:)
Ostatnio zmieniony 28 paź 2012, 23:07 przez Mareve, łącznie zmieniany 1 raz.
owszem prawdaMareve pisze:2.Czy to prawda że średnie spalanie auta to 6l na 100km?
moja przez 2 lata bez większych wkładów , podstawa klocki hamul etc , rozrzad no i jak lejesz lewa rope to częściej filtry3.Czy auto jest awaryjne?
zależy jakie części Cię interesuja , możesz kupic chinskie np klocki za 50 lub lepsze za 1504.Jaka jest cena części ?
Zależy co masz na myśli "nowszy diesel " ja np fiata bym nie kupił ojciec ma 1.3 JTD nie spełna 50 tyś przejechane i silnik się sypie5.Czy warto jeszcze kupować te auto , czy lepiej dołożyć troszkę i kupić jakiegoś diesla nowszego?
a co do tdika zetory sa dość wytrzymałe i trwałe tak samo z karoserią
Dodam od siebie, że zszokowałem się ostatnio jak 1Z trzęsie samochodem podczas postoju. Okrutnie rzuca autem, jak się otworzy drzwi to dosłownie "chodzą". Myślałem, że jest jakiś zepsuty, albo rozjechany bo to było cabrio. Ale kilka dni później jechałem avantem i to samo.
Uważam, że tylko spalanie tego silnika może zachęcać. Pozostałe cechy są bez szału.
Uważam, że tylko spalanie tego silnika może zachęcać. Pozostałe cechy są bez szału.
-
- Forum Audi 80
- Imię: Andrzej Cz
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan quattro
- Silnik: 2.8 AAH
Jakbyś nie widział to były dwa diesle w B4ce 1Z (znany jako TDI) i AAZ (TD)Mareve pisze:mam zamiar kupić audi 80 b4 1.9 Diesel
https://audi80.pl/faq-nie-wiesz-jaki ... t40070.htm
levis jeśli ktoś nie ma w profilu diesla to nie znaczy że go nie ma na stanie :mrgreen:levis1991 pisze:najlepsze są wypowiedzi osób które nie jeżdżą autem na olej napedowy, ciekawe jak interpretujecie słowo trzęsie...
ja mam 2x 1.9 Tdi i jestem z nich zadowolony. A telepać moze dlatego ze nastawnik jest brudny i trzeba go wyczyścić...
ale co do trzęsienia masz rację jeden trzęsie jak fabryka nakazała inny rzuca na boki bo mu coś dolega. Ale jedno jest pewne V8 też trzęsie i nikt nie narzeka :lol: