[All] Przygotowania auta do zimy
- Motostacja pl
- Forum Audi 80
- Imię: Motostacja PL
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan quattro
- Silnik: 2.8 AAH
- Kontakt:
Gdzie spuścić :?: A no najprościej to wypiąć jeden z węży idących do pompy wodnej.
Ostatnio zmieniony 27 paź 2007, 12:14 przez Motostacja pl, łącznie zmieniany 1 raz.
Do mojego ABT weszło prawie 8 litrów coolanta. Dla zaintersowanych: podłączyłem zasilanie do moich lustereczek - + z zapalniczki, bezpiecznik 7,5 oraz stylowy czerwono-świecący przełączniczek. Wszystko wygląda OK, miernik twierdzi, że nawet działa, prąd płynie. Jak jest w warunkach bojwych napiszę po pierwszym chłodnym poranku.gonzales pisze:yy a powiedzcie mi którędy spuścić płyn z chłodnicy?? na zimę kupuje się jakiś specjalny?? ile go do całego układu wchodzi??
Podgrzewane lusterko założone Polecam!
Zaopatrzcie się tylko w taśmę klejącą dwustronną, jakieś końcóweczki i krótki przewodzik, żeby podłączyć matkę, bo oryginalnego kabla, może być mało.
Kupiłem matkę 14x8 chyba, ale polecam kupić dłuższą, o ile znajdziecie np. 15x8
Fajna sprawa
Teraz testowałem tylko na "chuchanie", ale widać, że to działa
Tak z innej paki, to na zimę mam już przygotowaną taką małą łopatkę, dwie skrobaczki i gąbkę z irchy (której o dziwo wcześniej nie woziłem...). Zimóweczki również założone.
Zaopatrzcie się tylko w taśmę klejącą dwustronną, jakieś końcóweczki i krótki przewodzik, żeby podłączyć matkę, bo oryginalnego kabla, może być mało.
Kupiłem matkę 14x8 chyba, ale polecam kupić dłuższą, o ile znajdziecie np. 15x8
Fajna sprawa
Teraz testowałem tylko na "chuchanie", ale widać, że to działa
Tak z innej paki, to na zimę mam już przygotowaną taką małą łopatkę, dwie skrobaczki i gąbkę z irchy (której o dziwo wcześniej nie woziłem...). Zimóweczki również założone.
A propo skrobania - nie jestem przekonany do skrobaczek. Sam stosuję płyty CD lub DVD - miękki, nierysujący platik, brak ostrych krawędzi, a można tak docisnąć, że zbiera spory kawałek powierzchni. Tanie w nabyciu (bo kto nie ma w domu jakiejś niedziałającej lub niepotrzebnej płyty), a jak się połamie żadna strata. Jak komuś brakuje to moge mu pocztą wysłać
- Motostacja pl
- Forum Audi 80
- Kontakt:
- Maniek_Service
- Forum Audi 80
- Kontakt:
- Motostacja pl
- Forum Audi 80
- Kontakt:
Przerabiałem w kaszlu gazety i kocyki i faktycznie problemu nie było, ale mieszkałem wtedy z rodzicam na wsi i było gdzie to dać. Teraz mieszkam w bloku i nie bardzo mam pomysł gdzie to dać. Gazete od biedy można wyrzucić, ale z kartonem czy kocykiem już robi sie problem - przecież ośnieżonego nie wsadze ani do auta ani do żadnego worka, na klatce też głupio zostawić, z resztą nie chce mi się latać z powrotem z samochodu - gasić go, zamykac...Jakieś pomysły?
- Motostacja pl
- Forum Audi 80
- Kontakt:
- bloku
- Forum Audi 80
- Imię: Michal
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 2.3 NG
- Kontakt:
Maniek_Service pisze:Kawałek starego pudła np. po sprzęcie RTV załatwia sprawe. Na przednią szybe, i przycisnąć wycieraczkami. Rano bez szronu
Podzielam zdanie, stary sprawdzony i co ważne niedrogi sposób. A co do lusterek...polecam poświęcić setkę spirytu i przetrzeć lusterka...kilka razy. Ograniczy to zamarzanie...niestety czynność trzeba powtarzać po każdym cieplejszym dniu...
- Motostacja pl
- Forum Audi 80
- Kontakt:
Dziś u mnie spadł pierwszy śnieg, więc nie było już na co czekać i przełożyłem zimówki. Będę musiał się teraz do nich przyzwyczaić. W końcu to inna jazda niż na Alu 15’’, no i auto strasznie ucierpiało na wyglądzie. No ale nic, trudno się mówi. Bezpieczeństwo jazdy ważniejsze.
[ Dodano: 2007-11-11, 00:32 ]
Płyty CD faktycznie zdają ugzamin przy odśnieżaniu. Wychodze od dziewczyny wieczorem a tu ato jeden sopel lodu. Poszukałem jakąś płytke i heja z przednią szybą :mrgreen: Kurcze musze płyn do spryskiwaczy wymienić bo mi zamarzł :-x
[ Dodano: 2007-11-11, 00:32 ]
Płyty CD faktycznie zdają ugzamin przy odśnieżaniu. Wychodze od dziewczyny wieczorem a tu ato jeden sopel lodu. Poszukałem jakąś płytke i heja z przednią szybą :mrgreen: Kurcze musze płyn do spryskiwaczy wymienić bo mi zamarzł :-x