[All] Przygotowania auta do zimy
Tak jak @michałek napisał - jeżeli masz przewody wyprowadzone do samych lusterek, to tylko deliktnie demontujesz szkło, odcinasz platik, przyklejasz matkę. Potem podłączasz przewody, całość skłądasz i koniec ze skrobaniem Jeżeli masz instalacje, to kiedyś już w aucie musiały być podgrzewane lusterka, tylko ktoś musiał wymienić szkła i wstawił te bez matek. Jeżeli masz to instalacje, to całość zajmie Ci nie więcej niż godzinę.
Przewody mam chyba. Lewe lusterko grzeje. Prawe zostało wstawione z B3 po tym, jak była stłuczka. Wstawiał je blacharz. Mechanizm elektrycznej regulacji działa, ale podgrzewanie nie, więc myślę, że po prostu łepek wstawił lusterko bez podgrzewania ale przewody przeciągnął do środka lusterka, bo w poprzednim lusterku podgrzewanie było na pewno.
Pozdrawiam.
Pozdrawiam.
-
- Forum Audi 80
- Oofol
- Forum Audi 80
- Kontakt:
A dla tego iż u mnie zima już zawitała i już ja mam a nie o niej gdybam mróz trzeszczy a śnieg na szczęście został tylko (jak na razie ) w górnej części Karpacza - choć chyba byłoby i lepiej jak by całą kotlinę zaciągnęło...djbeat pisze:niedawno wrzuciłem na forum podobny temat " idzie zima"
dlaczego nie kontynuowano tamtego tylko stworzono nowy?
ja dziś siedziałem pod moja furką z pędzlem i bitexem w dłoniach - to jeśli chodzi o zimę
- Motostacja pl
- Forum Audi 80
- Imię: Motostacja PL
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan quattro
- Silnik: 2.8 AAH
- Kontakt:
- Skuciok
- Forum Audi 80
- Imię: Sebastian
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 2.0 ABT
- Kontakt:
ja oczywiście mam, ze względu na dobro moje i innych, strasznie mnie wkurza jak jadę za autem bez chlapaczy, moim zdaniem powinno być obowiązkiem ustawowym zakładanie chlapaczy,Michałek pisze:Mam pytanie jeszcze do wszystkich macie pozakładane jakies fartuchy(chlapacze)?
chlapacze to była pierwsza rzecz jaką kupiłem do auta bo nie miało, u nas często na drodze są kamyczki czy też nie raz sie po błocku jedzie, lepiej chlapacze mieć niż nie mieć...
mam zwykłe czarne takie gumowe, że w razie czego sie odkształcą
tu moje di w wersji zimowej tam widać jak to wygląda z chlapaczami>>galeria<<
- Motostacja pl
- Forum Audi 80
- Imię: Motostacja PL
- Nadwozie: Sedan quattro
- Silnik: 2.8 AAH
- Kontakt:
No tak a zwłaszcza teraz mam troche błotka koło domu a mam nówki gumy i ciąglemam ochlapane całe autko,szyby i lusterka.Chyba kupie spory kawałek gumy w metrazu i sam coś zrobie bo te orginały czy tez podruby to małe sa.I zrobie po swojemu tak zeby mi się podobało.Danek pisze:Zimą to błogosławieństwo
- Maniek_Service
- Forum Audi 80
- Kontakt:
Słyszałem też kiedyś że niemcy nie chowają aut zimą do ogrzewanych garażów tylko tak żeby była podobna temp jak na zewnątrz. Ma to zapobiec korozji, bo takto sie autko zamraża i potem wszystko sie topi i wiadomo, mokre. A takto cały czas zamarzniete.
Chyba jest z tym coś prawdy
A chlapacze to ja chyba zrobie ze starych wycieraczek, bo są i tak płytkie i sie wszystkie śmieci i woda wydostają na tapicerke
Chyba jest z tym coś prawdy
A chlapacze to ja chyba zrobie ze starych wycieraczek, bo są i tak płytkie i sie wszystkie śmieci i woda wydostają na tapicerke
Nie chyba tylko prawda kolego.Ja nigdy auta nie chowie do ciepłego garazu bo takowego nie mam.Garaz mam taki wolno stoąćy drewniany nie ociepłony i tam niunia stoi.w zimie panuje tam tęperatura jak na zewnącz ,z tom różnica ze sczybek ie mam zamarzniętych.Maniek_Service pisze:Chyba jest z tym coś prawdy