[B4 1.9 1Z] Wibracja pod pedałem sprzęgła Audi 80 TDI B4 93r
[B4 1.9 1Z] Wibracja pod pedałem sprzęgła Audi 80 TDI B4 93r
Witam wszystkich. Chcę kupić samochód.Dzisiaj miałem okazję 1 raz się przejechać Audi 80 TDI B4 z 93 roku i mam parę pytań. Czy to normalne ,że jak się wciśnie sprzęgło do końca i wciśnie gazu to czuć znaczące wibracje? 1 raz w życiu się z tym spotkałem. I czy 1 bieg jest tak bardzo krótki? Ogólnie przy zmianie biegów nie ma problemów i wchodzą normalnie ,jedyne co mnie trapi to właśnie te wibracje pod sprzęgłem. Z góry dziękuję za odpowiedź.Pozdrawiam
Ostatnio zmieniony 11 mar 2008, 22:47 przez zain, łącznie zmieniany 2 razy.
Kolego jest wiele takich niby drobnych ale ważnych rzeczy. Na początek dokładnie obejrzyj czy nie ma gdzieś może zamalowanego jakiegoś paprocha będziesz wiedział czy był bity. Ten model powinien mieć z tyłu zaraz koło drzwi i nadkola przezroczyste naklejki jeśli ich nie ma to był malowany. Ważną rzeczą oczywiście jest turbina zobacz czy nie ma z niej wycieków oraz czy przy dodawaniu gazu ma dobre ciśnienie powinny węże robić się twarde. I oczywiście Zobacz zużycie mieszka, pedałów, kierownicy będziesz wiedział ile jest cofnięty licznik. Wygląd wewnątrz: jeśli jest wyszargany to musiał wiele przejść.