[B4 1,9 TDI ] ulepszacze paliwa opinie ?
- Fighter001
- Forum Audi 80
Podlacze sie do tematu bo ja tez mam problem przez te mrozy. Tylko ze moj stary klekot odpala ladnie ale nie chce jechac. Na wolnych chodzi a jak dam gazu to tak jak by paliwa brakowalo i gasnie, albo jak by sie dlawil sam nie wiem. Czy to tez przez wytracona parafine? Wczoraj wlaelm ulepszacz black arrow troche wiecej niz trzeba i dalej to samo, dzisiaj dolalem 13l ropy i dalej nic co jeszcze moge zrobic wlac benzyny? Mam ponad pol baku to ile tej benzyny wlac?
- Fighter001
- Forum Audi 80
Powalczylem troche dzisiaj. Jak na razie jest ok. Przedmuchalem sprezarka przewody paliwa, powrot jak i zasilanie wlalem ok. 3l benzyny na jakies 40l ropy ktore mialem w baku. Filtr paliwa zmienilem w niedziele bo myslalem ze to pomoze. Zobaczymy jak troche pojezdze. Jak na razie zrobilem jazde probna ok. 10 km i jest dobrze auto odzyskalo moc nie dlawi sie na wysokich obrotach i rowno pracuje.
- hudy
- Forum Audi 80
- Imię: Robert
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.0 ABT
- Kontakt:
ale ja się zastanawiam czy mieszanie benzyny z ON jest takie zdrowe dla silnika,pompy,wtryskiwaczy...w wielu gazetach motoryzacyjnych przed zimą były porady jak odpalać samochód w zimę i takie tam i w każdej pisało by do diesla nie dolewać benzyny ani denaturatu... no i w sumie jak to się przedstawia finansowo.moim zdaniem beznadziejnie.środek uszlachetniający do diesla kosztuje powiedzmy 6,50zł (taki ja kupiłem) co możemy pomieszać np ze 150 lub 75 litrami oleju w zależności do jakich temperatur chcemy sie przygotować.a litr benzyny kosztuje ponad 4zł i też trochę jej trzeba wlać na cały bak.moim zdaniem w ogóle to się nie kalkuluje...
Kolego moim zdaniem nie za bardzo masz racje.
Co byś wolał kopic ????
powiedzmy ulepszacz którego nigdy nie urzywałeś za 17 zł.
czy może jednak 2 litry benzyny za 9 zł i wiesz że ci paliwo nie zamarznie a co najlepsze że odpali.
Nie wszędzie są stacje paliwowe gdzie majom super paliwo.
Najlepszym sposobem jest chodziarz te dwa litry benzyny do ON i to wszystko.
Co byś wolał kopic ????
powiedzmy ulepszacz którego nigdy nie urzywałeś za 17 zł.
czy może jednak 2 litry benzyny za 9 zł i wiesz że ci paliwo nie zamarznie a co najlepsze że odpali.
Nie wszędzie są stacje paliwowe gdzie majom super paliwo.
Najlepszym sposobem jest chodziarz te dwa litry benzyny do ON i to wszystko.
- hudy
- Forum Audi 80
- Imię: Robert
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.0 ABT
- Kontakt:
ja nie mówię że benzyna jest złym rozwiązaniem tylko chodzi mi o to jak to się ma do żywotności silnika i jego podzespołów... w nowych samochodach zalanie paru litrów benzyny kończy się lawetą i czyszczeniem.stary diesel pojedzie na takiej mieszance ale jak to się ma do jego żywotności... druga sprawa to po co kolego kupować jakieś uszlachetniacze za 17zł.ja zalałem za 6,50 i po 12 godzinnym postoju przy -27 które były w poniedziałek samochód odpalił i nic nie zamarzło.więc po co przepłacać <ok>
Co do żywotności silnika to nie mam znaczenia, bo jak bym tankował pół na pół z ON razem z BENZYNOM to tak jak mówisz zbiornik bo czyszczenia.
Ja mam swój wazek już piec lat i w każdą zimę leje litr paliwa na każde tankowanie.
Przez te parę lat nie miałem żadnego problemu z tym silnikiem.
Ale co do nowych samochodów to muszę się z tobą zgodzić bo te nowe wózki majom inne obliczenia ciśnień i inne wtryski.
Ja mam swój wazek już piec lat i w każdą zimę leje litr paliwa na każde tankowanie.
Przez te parę lat nie miałem żadnego problemu z tym silnikiem.
Ale co do nowych samochodów to muszę się z tobą zgodzić bo te nowe wózki majom inne obliczenia ciśnień i inne wtryski.
- Fighter001
- Forum Audi 80
A myslisz ze dlaczego tak pisza? Bo jak by napisali zeby wlewac to te wszystkie magiczne ulepszacze wogule by nie schodzily ja wlewalem podobno najlepszy i nic nie pomogl a jak wlalem 10% benzyny to jak reka odjal jezdzi odpala od strzala.hudy pisze:...w wielu gazetach motoryzacyjnych przed zimą były porady jak odpalać samochód w zimę i takie tam i w każdej pisało by do diesla nie dolewać benzyny ani denaturatu...
rób tak dalej a po kilku razach będziesz "grzał" po 5 razy i Ci nie odpali, mnie ta przyjemność podwójnego grzania świec kosztowała ok 120zł oraz męczenie silnika przez całą zeszłoroczną zimę i teraz jak było -25 to nawet nie czekałem aż kontrolka grzania świec zgaśnie i zapalił z półobroturudolf199 pisze: Ja odpaliłem swego przy -30 w poniedziałek po podwójnym podgrzaniu świec bez problemu.