[B4 1,9 TDI ] ulepszacze paliwa opinie ?
ja ostatnio wyrwałem 200 l polskiej z orlenu po 3,4 wiec chyba dobry dill zrobiłem, tyle tylko ze kupiłem ja pod koniec listopada i nie mam pewności czy jest to ropa zimowa czy jeszcze przejściowa dlatego wole dolać specyfiku lub benzyny i nie myśleć czy dojadę czy nie, na ropie zza wschodniej granicy tez sporo jeździłem i powiem Ci że trochę więcej mi jej pali niż polskiej, ale przeliczając oszczędność przy kupnie to i tak warto ja kupować o ile ma się pewne źródło.
Podobno denaturat tak jakby krystalizuje rope - oddziela od niej frakcje. Nigdy nie widziałem ale można zrobić eksperypent w słoiczku Osobiście też dynksu nie zaleję. Najlepsza jest benzynka. Pozdrawiam!zupens pisze:Benzynę to mogę jeszcze zalać ale nad denaturatem to bym się głęboko zastanowił, dzieki za pomoc
Z własnego doświadczenia:
Ford Transit Mk VII TDCI 2008r na wtrysku CR
na 80l ropy leje 3-5 Pb i odpala przy -25 bez skutków ubocznych pomimo iż to nowy diesel ktory podobno Pb nie lubi
LUBLIN II Andoria 4C90 <3
zalewam Shell ON (zwykla) i odpala przy -25 bez zająknięcia bez dolewania Pb czy tez dodatkow <ok>
Ford Transit Mk VII TDCI 2008r na wtrysku CR
na 80l ropy leje 3-5 Pb i odpala przy -25 bez skutków ubocznych pomimo iż to nowy diesel ktory podobno Pb nie lubi
LUBLIN II Andoria 4C90 <3
zalewam Shell ON (zwykla) i odpala przy -25 bez zająknięcia bez dolewania Pb czy tez dodatkow <ok>
Zrobiłem test:mianowicie kupiłem Vervę i ON ze zwykłej tańszej stacji.Wlałem do słoiczków po 150Ml,samą vervę i tą drugą ropę z dodatkiem skyd,z benzyną i bez niczego .Po 3 dniach temp. w nocy ok.-12 wnioski:w vervie wytrąciła się parafina lecz po potrząśnięciu miesza się,ropka no-name z dodatkiem skyd jeszcze więcej parafiny,lecz też się miesza,bez niczego trochę parafiny ale zrobił się kożuch i się nie miesza,a ropka no-name z benzynką nic a nic tak jak wlałem tak wygląda zero parafiny więc chyba stary taksiarski sposób bije wszystko <ok>
mialem AAZ w mk3 i minus 30 na zwyklej zimowej ropie bez zadnych dodatków odpalil od 1 strzała, fakt ze troche nim potelepało i wszystkie paski piszczaly ( alternatora i pompy wzpomagania) ale po paru minutach ucichło, ale ten moj AAZ to chodził jak zetor,teraz mam 1z cicho chodzi ale ciekawe jak w - 30 bedzie palił.
a dodam ze leje mu rope ze stacji na której pracuje a paliwo mamy z Orlenu.
a dodam ze leje mu rope ze stacji na której pracuje a paliwo mamy z Orlenu.
- Sturmovik96
- Forum Audi 80