[80 B4]Nieszczęsne przednie zawieszenie, stukanie.
- MARCIN 80B4
- Audi 80 Klub
poduszki hansa na pewno sobie odpuść febiego też bo koledzy już tu pisali że febi wytrzymał kilkaset kilometrów hans w churci kosztuje ok 10 pln. no to co może być za taką kasę :?: , najlepsze poduch boge, a ja ci mogę jeszcze polecić lemfordera.
[ Dodano: 2007-11-13, 22:47 ]
tu kolega oskarek wspomniał o wysokości tych poduszek otóż są 2 wysokości 37 i 41, to też musisz mieć na uwadze, najlepiej wymienić 2, wtedy wysokość nie ma większego znaczenia.
[ Dodano: 2007-11-13, 22:47 ]
tu kolega oskarek wspomniał o wysokości tych poduszek otóż są 2 wysokości 37 i 41, to też musisz mieć na uwadze, najlepiej wymienić 2, wtedy wysokość nie ma większego znaczenia.
- hudy
- Forum Audi 80
- Imię: Robert
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.0 ABT
- Kontakt:
poduchy łatwo sprawdzic wystarczy pobujać samochodem na boki albo podniesc samochód i zobaczyć czy koło nie ma luzów do góry i na dół,jesli ma to najprawdopodobniej poducha ale moze tez byc tak ze cos sie tylko poluzowało...co do poduszek to nie wiem jakiej firmy sa dobre.ja kupiłem poduchy i łożyska firmy sachs i jak narazie jest cichutko
ok panowie z tego co zrozumiałem to poduszki mcparsona najlepiej będzie jeśli kupie BOGE lub ewentualnie FEBI a w ostateczności Lemfordera ale czy dobrze napisałem w kolejności od najlepszej, jeśli nie prosze mnie poprawić, no i jeszcze jedno czy w tej poduszce jest już łożysko jakie powinno być w tej poduszce czy muszę dokupić łożysko osobno i skompletować. Jesli muszę skompletować to jakiej firmy łożysko będzie najlepsze...............
odnosnie firmy produkującej te czesci to powiem ze jak na razie sprawdziłem 2 firmy.
1. Hans Preis (topran) -> NIE POLECAM ! faktycznie są bardzo tanie bo od 20-25 pln za szt ale bardzo szybko padają. wiec nie warto kupować dziadostwa zeby za 3-4 m-ce robic to na nowo
2. Febi Bildsten -> ja mam akurat te założone i jestem zadowolony. koszt podobny co do Hans Preis ale jakość wykonania jest lepsza.
ja płaciłem około 30 zł za szt wiec chyba warto dołożyc pare złotych wiecej i kupic firmowe.
Innych firm nie znam wiec się nie wypowiadam.
odnosnie łozysk to te poduszki są razem z łożyskami wiec tylko kupujesz i nie martwisz się inne elementy. jedynie co ja u siebie zrobiłem gdy to wymieniałem to do tych nowych poduszek Febi dołożyłem trochę wiecej smaru do łożyska bo wydawało mi się ze smaru było trochę mało.
jak narazie mam juz z tym spokój. jeżdzę juz rok na tych Febi i nic sie z nimi nie dzieje.
1. Hans Preis (topran) -> NIE POLECAM ! faktycznie są bardzo tanie bo od 20-25 pln za szt ale bardzo szybko padają. wiec nie warto kupować dziadostwa zeby za 3-4 m-ce robic to na nowo
2. Febi Bildsten -> ja mam akurat te założone i jestem zadowolony. koszt podobny co do Hans Preis ale jakość wykonania jest lepsza.
ja płaciłem około 30 zł za szt wiec chyba warto dołożyc pare złotych wiecej i kupic firmowe.
Innych firm nie znam wiec się nie wypowiadam.
odnosnie łozysk to te poduszki są razem z łożyskami wiec tylko kupujesz i nie martwisz się inne elementy. jedynie co ja u siebie zrobiłem gdy to wymieniałem to do tych nowych poduszek Febi dołożyłem trochę wiecej smaru do łożyska bo wydawało mi się ze smaru było trochę mało.
jak narazie mam juz z tym spokój. jeżdzę juz rok na tych Febi i nic sie z nimi nie dzieje.
co do hamowania i sciągania to podjedz do wulkanizacji i sprawdź wyważenie kół. teoretycznie co 10.000 - 15.000 km nalezy to robić.
nastepnie sprawdziłbym zbieżność samochodu. zobacz tez czy ci opon nie "tnie"
jezeli chodzi o strzelanie gdy skrecasz koła mi na postoju, to jestem świecie przekonany ze to wina poduszek kolumny Mc Phersona
miałem dokładnie taki sam problem. wymieniłem poduszki kolumny i jest juz cacy.
w kilku poprzednich postach masz napisane jakiej firmy kupować poduszki a jakich unikać.
w razie czego pisać to postaram sie pomóc
nastepnie sprawdziłbym zbieżność samochodu. zobacz tez czy ci opon nie "tnie"
jezeli chodzi o strzelanie gdy skrecasz koła mi na postoju, to jestem świecie przekonany ze to wina poduszek kolumny Mc Phersona
miałem dokładnie taki sam problem. wymieniłem poduszki kolumny i jest juz cacy.
w kilku poprzednich postach masz napisane jakiej firmy kupować poduszki a jakich unikać.
w razie czego pisać to postaram sie pomóc
no poduszka kolumny mc phersona jest z łożyskiem ... ja napisałem ze padła poduszka ale miałem na mysli ze jest to wina łozyska w tejże poduszczehudy pisze:a nie czasami łożyska??widmo pisze:
- MARCIN 80B4
- Audi 80 Klub