[80 B4 1.9 TD] uciążliwe stukanie z prawej strony!
[80 B4 1.9 TD] uciążliwe stukanie z prawej strony!
Witam!!!
posiadam swoja niunie od 6 miesiecy, i od tego czasu powoli doprowadzam ja do odpowiedniaego stanu jednak....
Jestem po wymianie drążków stabilizatora, końcówek drążków kierowniczych, tuleji na wahaczach jak i swożni, dodatkowo wymieniłem jakieś łożyska na kielichach nie wiem jaka jest dokladna nazwa tej cześci ale mniejsza o to!
Jednak podczas jazdy po wybojistej drodze jaka znajduje sie u mnie na wiosce, słysze ze strony pasażera bardzo mocne stukanie wrecz walenie, jakby conajmniej mialo mi sie kolo urwac!!! Ponadto zdazają mi sie jeszcze niezłe strzały gdy mocno skrece kierownica w miejscu np. przy parkowaniu!
Panowie moze spodkal sie juz ktos z takim przypadkiem. doradzcie co mam zrobić???
Pozdrawiam
szkodnik
posiadam swoja niunie od 6 miesiecy, i od tego czasu powoli doprowadzam ja do odpowiedniaego stanu jednak....
Jestem po wymianie drążków stabilizatora, końcówek drążków kierowniczych, tuleji na wahaczach jak i swożni, dodatkowo wymieniłem jakieś łożyska na kielichach nie wiem jaka jest dokladna nazwa tej cześci ale mniejsza o to!
Jednak podczas jazdy po wybojistej drodze jaka znajduje sie u mnie na wiosce, słysze ze strony pasażera bardzo mocne stukanie wrecz walenie, jakby conajmniej mialo mi sie kolo urwac!!! Ponadto zdazają mi sie jeszcze niezłe strzały gdy mocno skrece kierownica w miejscu np. przy parkowaniu!
Panowie moze spodkal sie juz ktos z takim przypadkiem. doradzcie co mam zrobić???
Pozdrawiam
szkodnik
Ostatnio zmieniony 20 lip 2007, 22:54 przez szkodnik, łącznie zmieniany 1 raz.
Co do amortyzatora to sie zgadzam szczególnie KAYABA wypuściła taką wadliwą serię i pojawia sie luz między golenią amorka a obudową tam gdzie jest uszczelnienie. Ale wydaje mi sie że to może być wina gum stabilizatora tych pośrodku sprawdź. Jeżeli ci strzela przy skręcie to do wym masz przegub zew zrób to szybko to wywali ci jeszcze przegub wew
mam ten sam problem .Wymienilem wszysko z wyjatkiem gum na stabilizatorze( fachowiec ogladal i stwierdzil ze sa ok) i wkladu kolumny mac persona.Podnosze niunie do gory szarpie kolem zero luzów moge po niej skakac kiedy stoi na kolach i nic a na dziurach prawa strona stuka jak durna.Zauwazylem tez ze przy ostrym ruszaniu slysze z prawej strony kilka uderzen .Juz nie mam pomyslu:(.Szkodnik napisz jak cos wymyslisz ...
Toś mnie chłopie zmartwił ,ale i ucieszył,bo właśnie mam KAYABY i jest luz jak pieron .Jak podniosę auto do góry to czuć luz na kole, mecho się upierał,że to nie przeszkadza bo jak auto stoi na kołach to luz się likwiduje i to w niczym nie przeszkadza,ale ja mam inne zdanie na ten temat i na dziurach oraz przy mocnym skręcie w prawo stuka. Jak się z tym uporać?? Ktoś mi tutaj doradził,że może podkładki pod nakrętki górnego mocowania amora ?????WOJTEK26 pisze:Co do amortyzatora to sie zgadzam szczególnie KAYABA wypuściła taką wadliwą serię i pojawia sie luz między golenią amorka a obudową tam gdzie jest uszczelnienie. Ale wydaje mi sie że to może być wina gum stabilizatora tych pośrodku sprawdź. Jeżeli ci strzela przy skręcie to do wym masz przegub zew zrób to szybko to wywali ci jeszcze przegub wew
Koledzy szkodnik i rokefeler tutaj znajdziecie odpowiedź, możliwe że chodzi o tą tulejke wkręcaną ....
viewtopic.php?t=5498
viewtopic.php?t=5498