no tak ale podobno to tylko i wyłącznie chińszczyzna...mati86 pisze:Moog jest porównywalną firmą z Lemfordere
[B4 ABK 2.0 '92] Zawieszenie - koszty naprawy
To, że coś jest produkowane w Chinach nie od razu znaczy, że to "chińszczyzna" - określenie to powinno się stosować w odniesieniu do produktów niewiadomego producenta (firmy "Made in China"), badziewnych i znacznie tańszych od konkurencji. Tak się już u nas utarło, że wszystiko co z Chin to szajs, a nie do końca tak musi być. Wielu czołowych producentów ma tam fabryki i tak naprawdę wszystko zależy od marki i standartów panujących w jej fabrykach. Nie mówię tu tylko o motoryzacji... W każdym razie z moich doświadczeń wynika, że Moog to naprawdę dobra "chińszczyzna", a to określenie zarezerwowałbym dla niesamowicie, niewyobrażalnie, fantastycznej marki Hans Preis/Topran nie ważne skąd to jest (zapewne z Chin)
-
- Forum Audi 80
- Imię: Mariusz
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 1.9 1Z
Taa ..Topran zwany też Hans Preis to schit nie ziemski ,podobno klepane w Turcji ale kto to wie a Mogga ,Lemfordera,Meyle ,mogę polecićPablo_SC pisze:W każdym razie z moich doświadczeń wynika, że Moog to naprawdę dobra "chińszczyzna", a to określenie zarezerwowałbym dla niesamowicie, niewyobrażalnie, fantastycznej marki Hans Preis/Topran nie ważne skąd to jest (zapewne z Chin)
Witam,
minęło trochę czasu od kiedy ten temat został umieszczony. Ktoś się może orientuje jaki jest obecny koszt remontu zawieszenia zarówno przód jak i tył? Jak byście wiedzieli ile kosztuje też naprawa tylnych hamulców to też będę wdzięczny za info. Co prawda moje Audi to 80 B3 1,6 ale koszt naprawy zawieszenia powinien być podobny.
minęło trochę czasu od kiedy ten temat został umieszczony. Ktoś się może orientuje jaki jest obecny koszt remontu zawieszenia zarówno przód jak i tył? Jak byście wiedzieli ile kosztuje też naprawa tylnych hamulców to też będę wdzięczny za info. Co prawda moje Audi to 80 B3 1,6 ale koszt naprawy zawieszenia powinien być podobny.